Slušaj vest

U jednom od etno restorana u Beogradu koji čuva tradiciju, gosti imaju priliku da uživaju u autentičnim srpskim jelima, pripremljenim baš onako kako su to radile naše bake – na šporetu Smederevcu, gde je, recimo, cena kačamaka čak 900 dinara.

Jedan od specijaliteta ovog restorana svakako je kačamak, jelo koje podseća na detinjstvo i miris seoske kuhinje, a njegova cena je 900 dinara. S druge strane, tu je i popara, koju možete probati za 400 dinara, kako TikToker Luka predstavlja u svom videu.

- Prava domaćinska atmosfera i jak planinski doručak u jednom etno restoranu. Danas smo došli na kačamak sa lisnatim sirom sa Durmitora. Cena je 900 dinara, a servira se sa kiselim mlekom, u pozadini je šporet Smederevac koji upotpunjuje doživljaj, a na stolu je i popara. Cena popare je 400 dinara i pravi se onako domaćinski na šporetu na drva. Imaju i dobar izbor glavnih jela, ali ću se zadržati na ovim planinskim delikatesima. U podrumu je dimljena slanina, goveđa pršuta i goveđi sudžuk - zaključuje Luka.

Gosti ovog restorana, osim što uživaju u ukusima, mogu se opustiti i u atmosferi koja podseća na srpski seoski dom, sa drvenim stolovima, starinskim detaljima i mirisima koji vraćaju u prošlost. 

Međutim, sudeći po komentarima, ljudi nisu baš bili oduševljeni cenama ovih jednostavnih tradicionalnih jela.

,,Kačamak 900 dinara?! Da li su normalni?'', ,,Za meso bolje i da ne znamo cene'', ''Što je mnogo - mnogo je'', ,,Središ neku šupu i prodaš priču! Dok je ovaca - biće i vune'', bili su samo neki od komentara ispod Lukine objave.

BiznisKurir/TikTok