OVOJ GRUPI GRAĐANA NA RAČUNE LEŽE 20.000 DINARA: Prijava još uvek traje, ovo su svi detalji
Foto: Shutterstock

važno

OVOJ GRUPI GRAĐANA NA RAČUNE LEŽE 20.000 DINARA: Prijava još uvek traje, ovo su svi detalji

Novčanik -

Roditelji svih osnovaca i srednjoškolaca u Beogradu koji su se prijavili za isplatu đačke pomoći u iznosu od 20.000 dinara od danas će na svojim računima dobiti novac.

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić obišao je juče OŠ "Laza Kostić” na Novom Beogradu gde je đacima prvacima poželeo srećan polazak u školu i istakao da je počela isplata 20.000 dinara đačke pomoći.

Šapić je rekao da će se, dokle god bude na mestu gradonačelnika, truditi da ova đačka pomoć bude standard svake godine i nešto na šta roditelji sigurno mogu da računaju. Grad je za ovu namenu izdvojio 36 miliona evra.

srednjoškolci, novčana pomoć, pomoć države, novac
foto: Shutterstock

- Još uvek traje prijavljivanje, pomerili smo rokove maksimalno. Isplata počinje danas i trajaće tokom čitavog septembra, možda i nekoliko dana u oktobru. Do sada imamo više od 195.000 prijavljenih, a očekuje se da konačan broj bude 196 ili 197 hiljada. Prošle godine udžbenici su bili besplatni i prodati su manje-više svi kompleti. Budući da knjige nisu za bacanje i da je veliki broj udžbenika i dalje u opticaju, odlučili smo da umesto knjiga roditeljima bude isplaćen novac. Na taj način roditelji će moći da kupe polovne knjige ili da deca naslede određeni broj udžbenika i tako uštede značajan novac - rekao je juče Šapić.

Aleksandar Šapić
foto: Beograd.rs

Podsetimo, prijavljivanje za isplatu đačke pomoći je počelo 22. aprila i još uvek traje. Mogu da se prijave roditelji koji su iz nekog razloga zakasnili, roditelji novoupisane dece, ili oni koji su možda u međuvremenu imali neke promene na računu koji su ostavili pa to treba da promene. Za dobijenje ove pomoći potrebno je da roditelji ispune obrazac koji se dobija u školi koju dete pohađa, kao i da dostave fotokopiju prednje strane platne kartice. Sve informacije roditelji mogu dobiti u svim osnovim i srednjim školama na teritoriji Grada Beograda.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja