VAŽNA VESTA ZA JEDNU GRUPU ŽENA: Prijave za novu državnu pomoć, sve do detalja, evo ko može da se prijavi i kako
Foto: Shutterstock

VAŽNA VESTA ZA JEDNU GRUPU ŽENA: Prijave za novu državnu pomoć, sve do detalja, evo ko može da se prijavi i kako

Novčanik -

Bespovratna sredstva za samohrane majke preduzetnice biće isplaćena od strane Ministarstva privrede, a ministarka Adrijana Mesarović kaže da se zainteresovani svakodnevno javljaju kako bi se informisali o detaljima.

- Verujem da je ovaj program pun pogodak, jer naše žene su spremne da preuzmu inicijativu, da budu hrabre i da grade bolju budućnost za sebe i svoju decu. A njihova država im sad daje vetar u leđa.

Država je za ovaj program izdvojila čak 100 miliona dinara. Procenat bespovratnih sredstava iznosi 50% vrednosti ulaganja, dok će za preduzeća čiji su osnivači samohrane majke, taj procenat biti 55%. Preostali deo će one finansiran iz sopstvenih sredstava, ili putem kredita Fonda za razvoj Republike Srbije.

Porodica, Majka, Natalitet
foto: Shutterstock

Sve zainteresovane žene se za ovaj program mogu prijaviti na sajtu Ministarstva privrede.

Program će trajati do utroška sredstava, a najkasnije do 31. decembra.

Iznos ukupno odobrenih sredstava (bespovratna + kreditna / sopstvena sredstva) po zahtevu ne može biti manji od 400.000,00 dinara, niti veći od 6.000.000,00 dinara.

Žene preduzetnice, koje konkurišu za sredstva po Programu, mogu da se obrate akreditovanim regionalnim razvojnim agencijama kako bi im se pružila besplatna savetodavna i tehnička pomoć u vezi sa konkurisanjem po Programu, a početnicama je na raspolaganju i besplatna obuka za započinjanje poslovanja (https://preduzetnistvo.gov.rs/mapa/)

biznis.kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja