ŠTA PODRAZUMEVA POMOĆ DRŽAVE SAMOHRANIM MAJKAMA? Nedeljković otkrila: Ovo je od izuzetnog značaja ZA POKRETANJE NOVOG BIZNISA
Foto: Kurir Televizija, Shutterstock

kurir televizija

ŠTA PODRAZUMEVA POMOĆ DRŽAVE SAMOHRANIM MAJKAMA? Nedeljković otkrila: Ovo je od izuzetnog značaja ZA POKRETANJE NOVOG BIZNISA

InfoBiz -

Ministarka privrede Adrijana Mesarović, najavila je na svom Instagram profilu nove programe za bespovratna sredstva i to prvi put za samohrane majke preduzetnice.

Programi podrazumevaju bespovratna sredstva od 50% do 55% za žene i žene samohrane roditelje. Gošča "Pulsa Srbije" na Kurir televiziji koja je više približila ovu temu gledaocima bila je Žaklina Nedeljković, preduzetnica.

Novac
foto: Shutterstock

- Svaka pomoć ženama preduzetnicima je dobro došla, a pogotovo za žene koje su na početku poslovanja, ali i za one koje imaju aktivno poslovanje kako bi ga osnažile i samim tim njihov razvojni put je mnogo bolji sa ovim benefitima - započela je Nedeljković, pa je spomenula kakav je sada status žena u poslovanju:

- Lično sam bila u prilici u životu da u mladosti budem samohrana majka, pa samim tim razumem potrebe žena koje se usuđuju da krenu putem preduzetništva, to je veliki korak, tako se preuzima odgovornost za finansiranje svoje porodice. Položaj žena i samohranih majki, zadnjih 10-ak godina, se poboljšava u odnosu na raniji status. Nekada davno, 90-tih godina, postojao je državni sektor u kojem su žene bile isključivo zaposlene. Razvojom ekonomije i privrede, žene postaju vlasnice malih biznisa, da bi danas imali žene koje vode velike firme, pokreću stvari na internacionalnom nivou, pa je podrška na početku od izuzetnog značaja.

Nedeljković je otkrila poteškoće pri početku poslovanja:

04:16

ŠTA PODRAZUMEVA POMOĆ DRŽAVE SAMOHRANIM MAJKAMA? Nedeljković otkrila: Ovo je od izuzetnog značaja ZA POKRETANJE NOVOG BIZNISA

- Realni problemi su, kao i početak svakog preduzetnika, morate da imate sredstva za pokretanje biznisa, za poslovni prostor, opremu, raznorazne softvere koji su vam potrebni, sve su to zahtevne stvari. Koliko god da je biznis mali, sredstva su potrebna. Dok se sam biznis ne razvije, odnosno na početku, vi morate da imate sredstva za sve to. Biznis na početku ne donosi, lako je pričati o razvijenom poslu koji traje 5-10 godina, na početku je zaista potrebna pomoć.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track