PAPRENE CENE NEIZOSTAVNE STAVKE ZA PLAŽU Faktor 50 mnogo bolji, ali opet i značajno skuplji: Ovo su cene
Foto: Profmedia

PAPRENE CENE NEIZOSTAVNE STAVKE ZA PLAŽU Faktor 50 mnogo bolji, ali opet i značajno skuplji: Ovo su cene

Novčanik -

"Prvo se raduješ, a onda te samo preseče", reči su koje najbolje opisuju pripreme pred svaki odlazak na more. Samo na jednu, neophodnu i najbitniju stvar, u radnji ostavite barem 2.000 dinara! U pitanju je, "ozloglašena" krema za zaštitu od sunca.

Logično, bez nje ne možete, a nekako po inerciji, za proizvode koji su vam neophodni i zdravstveno važni - cene su najviše.

"Zdravlje ili cena - pitanje je sad"

Pa tako, umesto da vam na ovu kupovinu ode svega dva minuta, obično se zadržite pola sata, vagajući da li da kupite faktor 30 ili 50, jer vi uveliko znate da je faktor 50 mnogo bolji, ali opet i značajno skuplji.

Tako ćete 100 mililitara kreme sa faktorom 30 platiti nešto manje od 400 dinara, dok je faktor 50 za 40 dinara skuplji.

Polihrono, Grčka, letovanje, plaža, more, ležaljke
foto: Shutterstock

Mleko sa faktorom 20 od 200 mililitra košta 500 dinara, a za 100 dinara je skuplji faktor 30.

Faktor 30 od 400 militra u nekim radnjama može da se nađe i za 950 dinara. Ako uzmemo u obzir da za dve osobe najčešće odu dve kreme od 200 militra za 10 dana, izračunajte koliko novca treba da izdvojite na kreme za četvoročlanu porodicu. A tu su i kreme namenjene isključivo deci, koje su neretko skuplje od regularnih.

Takođe, treba napomenuti da se kreme za lice sa faktorom prodaju odvojeno, a cena za 50 mililitra košta samo 1.000 dinara.

(Kurir.rs/Telegraf)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja