DRŽAVA OBEZBEDILA JEDNOKRATNU POMOĆ I OVIM GRAĐANIMA: Čak 20.000 RSD za sve one koji ispunjavaju uslove, evo ko ima pravo na njih
Foto: Shutterstock

finansijska pomoć

DRŽAVA OBEZBEDILA JEDNOKRATNU POMOĆ I OVIM GRAĐANIMA: Čak 20.000 RSD za sve one koji ispunjavaju uslove, evo ko ima pravo na njih

Novčanik -

Agencija za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica, raspisala je javni poziv za dodelu finansijske pomoći poljoprivrednim proizvođačima, koji su pretrpeli poljsku štetu od olujnog nevremena koje je zahvatilo ovaj kraj 19. jula prošle godine.

Marina Maksimović, direktorka Agencije, kaže da je prvi od uslova koji je neophodno ispuniti kako bi se ostvarila finansijska pomoć, da je poljoprivrednom proizvođaču utvrđena poljska šteta od strane Radne grupe za procenu poljske štete, koja se formirala prošle godine ispred Gradske uprave za poljoprivredu.

hiljadu dinara, novac u rukama, dinari, srpski dinari, novac, pare
foto: Shutterstock

Drugi uslov je da je poljoprivrednik i vlasnik ili zakupac parcele, na kojoj je nastala šteta.

Od neophodne dokumentacije, uz zahtev dostavlja se fotokopija lične karte, fotokopija namenskog računa, ali i fotokopija o vlasništvu ili ugovor o zakupu.

Javni poziv otvoren je do 13. maja, a finansijska pomoć iznosi 20.000 dinara.

Кako navode u Agenciji, podnosilac zahteva može da podnese samo jedan zahtev, a sve dodatne informacije mogu se dobiti na sajtu Agencije za ruralni razvoj.

kurir.rs/Dnevnik

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track