KOLIKO KOŠTA JEDAN OD NAJLUKSUZNIJIH SATOVA NA SVETU? Za najjeftiniji može da se kupi GOLF DVOJKA, a od najskupljeg pada vilica!
Foto: Shutterstock

cene roleksa

KOLIKO KOŠTA JEDAN OD NAJLUKSUZNIJIH SATOVA NA SVETU? Za najjeftiniji može da se kupi GOLF DVOJKA, a od najskupljeg pada vilica!

Novčanik -

U svetu luksuznih satova, Rolex je poput rok zvezde – svi znaju ime, prepoznaju logo, pevaju o njemu u pesmama, ali retko ko zna koliko košta. Dok se mnogi dive sjaju i glamuru, sanjajući o tom savršenom ukrasu na zglobu, istina o cenama Rolexa ostaje u velikoj meri zagonetna.

Došlo je vreme da razotkrijemo tu misteriju. Uronimo zajedno u fascinantni svet Rolex satova i saznamo koliko, zaista, koštaju najpopularniji modeli. Od klasičnog Submarinera do prestižnog Daytone, istražićemo faktore koji utiču na vrednost ovih luksuznih ručnih satova.

Zašto su Rolex satovi skupi?

Rolex satovi nisu skupi bez razloga. Njihova cena je rezultat jedinstvene kombinacije faktora koji ih čine jednima od najkvalitetnijih, najpoželjnijih i najtrajnijih satova na svetu.

rolex, zaplena, aerodrom, aerodrom Nikola Tesla
foto: Carina Srbije

Poznati su po beskompromisnoj posvećenosti kvalitetu. Svaki sat se izrađuje ručno u Švajcarskoj, koristeći najkvalitetnije materijale i najpreciznije mehanizme. Ovi satovi prolaze kroz rigorozne testove da bi se osigurala njihova izdržljivost, preciznost i vodootpornost. Pored toga, mnogi Rolex satovi su napravljeni da traju generacijama, što ih čini vrednom investicijom.

Ekskluzivnost i tražnja

Rolex proizvodi ograničen broj satova svake godine, što pokreće veliku potražnju i doprinosi njihovoj ekskluzivnosti. Mnogi modeli postaju kolekcionski predmeti, a njihova vrednost raste s vremenom. Posebno su traženi vintage modeli i oni s ograničenim izdanjem.

Rolex
foto: Shutterstock

Koliko košta Rolex Daytona

Rolex Daytona, legendarni sat poznat po svom elegantnom dizajnu i izuzetnoj funkcionalnosti, predstavlja vrhunac luksuza u svetu satova.

Cena Rolex Daytona može da varira u zavisnosti od nekoliko ključnih faktora. Prvo, materijal od kog je sat napravljen igra veliku ulogu. Modeli od nerđajućeg čelika mogu biti pristupačniji, dok su oni od zlata ili platine često znatno skuplji. Takođe, prisustvo dijamanata ili drugog dragocenog kamenja dodatno može uticati na cenu.

Rolex Daytona

Klasični Daytona 116500LN u čeliku: oko 14.950 evra

Daytona 116518LN u belom zlatu: oko 36.800 evra

Daytona “Paul Newman” (vintage): od 100.000 do preko milion evra

evri, euro, novac u rukama, novac, pare
foto: Shutterstock

Koliko košta Rolex Submariner?

Rolex Submariner nije samo sat – to je legenda u svetu luksuznih satova. Ovaj revolucionarni model bio je prvi ronilački sat u svetu vodootporan do 100 metara (kasnije poboljšan na 300 metara).

Klasični Submariner 124060 (čelični, bez datuma) košta oko 11.150 evra, Submariner 126610LN (čelični, s prikazom datuma) je 12.300, Submariner “Hulk” 116610LV (zeleni okvir) približno 22.000, dok je Vintage Submariner 5513 (1960-ih) od 15.000 do preko 50.000 evra.

Najjeftiniji Rolex

Ako planirate ulazak u svet Rolex satova, Oyster Perpetual se nameće kao sjajan izbor. Ovaj klasični model, predstavljen 1950. godine, poznat je po svojoj jednostavnosti, pouzdanosti i elegantnom dizajnu. Dostupan u čeliku, zlatu i dvobojnom Rolesor materijalu, Oyster Perpetual se može pronaći za cene oko 5.700 evra.

100 evra, novac, novčanice, evri
foto: Profimedia

Najskuplji Rolex

U suprotnom kraju spektra nalaze se retki i kolekcionarni modeli poput Rolex Paul Newman Daytona, Rolex Submariner “Hulk” i Rolex GMT-Master “Pepsi”. Ovi rariteti s jedinstvenim dizajnom i bogatom istorijom, mogu dostići astronomske cene od preko milion evra.

Popularni Rolex modeli i cene

Oyster Perpetual: oko 5.700 evra Datejust: 7.300 Sky-Dweller: 34.000 GMT-Master II: 9.800 Sea-Dweller: 12.400 Yacht-Master: 11.800 evra

pare, novčanik
foto: Shutterstock

Cene Rolex satova su podložne promenama u zavisnosti od tražnje na tržištu, dostupnosti i stanju sata. Istraživanje i poređenje cena od različitih prodavaca je neophodna za pronalaženje najbolje ponude.

kurir.rs/muškarci.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja