POJEFTINJENJE URODILO PLODOM: Prodato skoro 50% električnih automobila više nego lani - Iznenadiće vas cena najpovoljnijeg modela
Foto: Profimedia

'Struja je jeftinija...'

POJEFTINJENJE URODILO PLODOM: Prodato skoro 50% električnih automobila više nego lani - Iznenadiće vas cena najpovoljnijeg modela

Novčanik -

Kineski proizvođač električnih automobila BYD objavio je na svom vebsajtu da je u martu prodao 302.459 vozila, što je za 46 procenata više nego u istom mesecu 2023. godine.

Nagli porast prodaje u martu nakon pada u prva dva meseca 2024. godine je omogućio firmi BYD da u prvom kvartalu 2024. zabeleži međugodišnji rast prodaje za 13,4 procenta na 626.263 vozila.

BYD je nedavno pokrenuo kampanju sniženja cena da bi povećao pritisak na svoje konkurente kao što su Tojota ili Folksvagen, a najpristupačniji modeli mogu da se nabave za manje od 9.220 evra.

ft, električni automobil, električna vozila, uvoz, izvoz, porez
foto: Shutterstock

'STRUJA JE JEFTINIJA OD NAFTE'

Kako prenosi Blumberg, BYD je snizio cene za više od 100 svojih električnih i hibridnih modela u okviru marketinške kampanje 'Struja je jeftinija od nafte'.

Električni automobil Sigal je pojeftinio za pet procenata i prodaje se za 69.800 kineskih juana odnosno za približno 8.850 evra.

Električna limuzina Kin plas, jedan od najprodavanijih modela kompanije BYD, sada je jeftinija za 20 procenata i njena cena je pala na 79.800 juana, to jest na oko 10.280 evra.

(Kurir.rs/Telegraf)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja