TOP 10 NAJBOLJIH AUTOMOBILA DO 5.000 EVRA: Koje su im prednosti i mane, i šta se najčešće kvari (VIDEO)
Foto: Printscreen

TOP 10 NAJBOLJIH AUTOMOBILA DO 5.000 EVRA: Koje su im prednosti i mane, i šta se najčešće kvari (VIDEO)

Novčanik -

Cene polovnjaka stalno variraju i pod uticajem su brojnih ekonomsko-političkih promena.

Ovo je top 10 automobila do 5.000 evra, prema jednom Jutjub kanalu koji je posvećen upravo prodaji i kupovini automobila i auto opreme.

10. VW Passat b6 i Audi A4 b7

VW Passat b6
VW Passat b6foto: Shutterstock

Dve nemačke limuzine, svojevremeno veoma skupi automobili koji su i dan-danas pojava, ako su u dobrom stanju jer ih je većina prešla pozamašan broj kilometara pa svim potrošnim delovima dolazi vreme za zamenu. Audi je malo više mladalački, pa se može pohvaliti i boljom završnom obradom dok passat donosi više prostora i poželjniji za porodice.

Audi A4 b7
Audi A4 b7foto: Shutterstock

Od motora imamo 1.9 TDI koji nije brz ali radi radi posao. Može se pomenuti i 2.0 TDI ali samo sa common rail sistemom ubrizgavanja koji se pojavio 2008. godine.

Od glavnih problema kod oba modela može se izdvojiti curenje ulja, kompresor klime i standardne dizelske boljke, passat pati od problema sa rđom i elekstričnom ručnom kočnicom.

9. Toyota RAV4 i KIA SPORTAGE

toyota RAV4
foto: Shutterstock

Iako su ih estetski odavno stigle godine, polje gde oni briljiraju je mehanika, kaže se Jutjub kanalu Zanimljivi Auto Oglasi i naglašavaju da su to dva veoma pouzdana i mehanički prosta automobila. Krasi ih odličan kvalitet izrade, a unutra su dobro ergonomski podešeni bez nepotrebnih stvari.

Kia Sportage
foto: Printskrin / You Tube

Zbog kompatnih dimenzija i povišenog clearence-a daju vam preglednost a i pogodni su za gradsku vožnju. Kod oba automobila preporučuju sve dizele koji uz potrošnju od šest do sedam litara dobro pogone ove džipove.

8. Audi A3 (2005-2008)

Odlikuje ga natporosečni nivo završne obrade koji nije standard za C segment automobila, takođe ovaj auto krasi sveden i prost spoljašni dizajn. Ima dobar enterijer koji čini da se osećate kao da ste u automobilu veće klase.

Audi A3
foto: Shutterstock

Motori za preporuku su 1.9 TDI sa 105 konja i 2.0 TDI sa common rail sistemom ubrizgavanja. Na ovom Jutjub kanalu prednost daju prvom motoru, jer, kako kažu, donosi mnogo problema uprkos dinamičnoj vožnji.

7. Ford Fiesta (2008-2012)

Ako želite nešto mlađi automobil kao i koji je manje prešao, ovo je pravi izbor za vas. Prednji deo, odnosno grill, podseća na Aston Martin. Ima futuristički enterijer sa ekranom i tipkama. Najveće iznenađenje je način na koji se vozi, veoma upravljiv automobil koji lagano na tom polju parira većim i skupljim hečbekovima.

Ford Fiesta
foto: Shutterstock

Kada je reč o motorima, za preporuku su 1.25 i 1.6 benzinci a kod dizela 1.4 sa 68 KS i 1.6 sa 90 KS. Znaju imati sitne probleme sa elektronikom i treba izbegavati automatike.

6. Opel Astra J

Opel Astra J
foto: Shutterstock

Odlikuje ga elegantna silueta koja podseća na italijansku školu dizajna. Predstavljena je davne 2009. godine a ispravila je sve glavne probleme Astre H, kao na primer previše sive plastike u enterijeru i nedostatak udobnosti. Duga je 4,42 metra. Od motora za preporuku su 1.7 CDTi sa 110 KS, a može proći i 2.0 CDTi sa 160 KS.

5. Renault Megane 3

Reno Megan 3, Renault Megane 3
foto: Shutterstock

Veoma prostran, poseduje dosta dodatne opreme s dobro izrađenim enterijerom. Krasi ga dobra vozna dinamika, a spolja izgleda pristojno a dizajnom se posebno ističe verzija s dvoja vrata. Enterijer veoma skladan, s belim obrtomerom. Motori za preporuku 1.5 i 2.0 DCi. Može imati sitne klasične probleme s elektronikom a mehaničkih mana nema.

4. Citroen C5

Citroen C5
foto: Shutterstock

Velika francuska limuzina, velikog prostora i nenadmašive francuske udobnosti. Spolja je veoma atraktivan i dan-danas pleni poglede, dok je enterijer originalan. Iako je imao razne motore u ponudi, izdvajaju se 2.0 HDi sa 136 ili 163 KS. od većih problema izdvaja se električna ručna kočnica, a ostatak auta je veoma solidan.

3. Peugeot 308

Pežo, Pežo 308, Peugeot 308
foto: Shutterstock

Pravi francuski šarmer. Najveći pomak napred u odnosu na svog prethodnika je u enterijeru i ostavlja utisak jako kvalitetnog automobila. U jaču opremu se ubraja stakleni krov, kožna sedišta i navigacija.

Benzince treba apsolutno izbegavati jer su problematični zbog lanca i osetljivog kvačila. Za preporuku su 1.6 HDi sa 90 ili 110 KS i 2.0 HDi sa 136 KS.

2. Honda Accord

Honda Accord
foto: Printskrin / You Tube

Veoma skladan i elegantan automobil osme generacije. Eneterijer kvalitet, vanvremenska linija i ima dosta opreme, poput multimediskog ekrana, sa navigacijom i klimom u dve zone. Veoma se lako vozi i okretna je. Dobro podešeno vešanje joj daje sportsku notu. Pouzdan je i redak auto koji se može pohvaliti da nema nijednu standardnu boljku.

Od motora se preporučuju svi, a sa cenom startuju već oko 3.500 evra.

1. BMW E90

BMW E90
foto: Printscreen

Najkompletniji auto u cenovnom rangu do 5.000 evra, kažu na Jutjub kanalu. Praktičan je, udoban, malo troši i fino ide. S obzirom da je ovo BMW, garantuje mnogo zabave u vožnji koji god automobil ima. U odnosu na Hondu mnogo je manje pouzdan. Predlaže se da se uzme sa što boljom opremom jer je velika razlika između osnovnih i modela sa full opremom. Preporuka za motore ide za 320d, M47 sa 163 KS.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track