CENA SRPSKOG SPECIJALITETA ŠOKIRALA POTROŠAČE! Domaćica objavila cenu, a u komentarima nastao rat: "Od čega ste kuvali" (FOTO)
Foto: Shutterstock

bez kožica i hrskavice

CENA SRPSKOG SPECIJALITETA ŠOKIRALA POTROŠAČE! Domaćica objavila cenu, a u komentarima nastao rat: "Od čega ste kuvali" (FOTO)

Novčanik -

Poznato je da u Srbiji građani vole da jedu jaku hranu, pa su neizostavan deo u ovim hladnim danima i zimskom periodu na trpezi - pihtije.

Nedavno se pokrenula polemika oko ovogodišnje cene ovog domaćeg srpskog specijaliteta jer na prestoničkim pijacama koštaju čak 700 dinara po kutiji od samo 300 grama. Potrošači su bili besni jer je cena ovog jela u beogradskim restoranima znatno niža. Tako domaće pihtije od tri vrste mesa u Skadarliji koštaju od 560 dinara, dok u drugim restoranima koštaju od 490 dinara.

Međutim, pojedine domaćice ovaj proizvod ove zime prodaju i po 350 dinara po porciji.

Na Fejbuk stranici Leskovačka online pijaca pojavila se objava domaćice koja prodaje domaće pihtije za 350 dinara.

Pihtije
foto: Kurir televizija

- Pozdrav ljudi. Evo počinjemo sa domaćim pihtijama bez kožica i hrskavica. Cena je 350 dinara posuda sa našom dostavom i 300 dinara ukoliko vi dođete po njih. Ostale informacije na broj telefona ili inboks. Dostava može i u subotu - navodi se u objavi koja je pokrenula lavinu komentara članova ove grupe.

Mnogi od njih nisu bili iznenađeni ovom cenom, ali pokrenuli su oštru polemiku zbog sastojaka kako su pripremljene ove pihtije.

- Recite vi meni molim vas od čega ste kuvali pihtije ako nema kožica. Normalno da se hrskavica izbaci prolikom čišćenja mesa. Ali ja mislim da kožica bude u pihtijama - napisala je jedna članica, dok je druga dodala:

- Da me ne shvatite pogrešno. Vidim na oko da su pihtije okej. Samo od butkica I kolenica ne može da se stegnu. Malo vise mesa stavite.

pihtije
foto: Printskrin/Facebook

Ipak, nekima je iznos od 350 dinara za porciju bio skup te su mislili da je to cena po kilogramu.

- Šta je 350 dinara? Kilogram - pitao je jedan potrošač, dok je drugi dodao:

- Staviš želatin i obavezno se stegnu... Lako je to u današnje vreme.

Kurir.rs/ A. K.

Bonus video:

01:18

PIHTIJE SU DOBRE ZA ZDRAVLJE! Nezaobilazne su na slavskoj trpezi, a narod veruje da ih TREBA JESTI TAČNO OVOLIKO PUTA GODIŠNJE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track