NE ZNA SE ŠTA BOLJE IDE, GLAVICE IL’ LISKE: Obrenovčanka od kiselog kupusa napravila biznis, evo koliko ceni kilo a ukiselila tone
Foto: RTV Mag printscreen

ne može da ukiseli, koliko se traži

NE ZNA SE ŠTA BOLJE IDE, GLAVICE IL’ LISKE: Obrenovčanka od kiselog kupusa napravila biznis, evo koliko ceni kilo a ukiselila tone

Moj biznis -

Srpske slave nema bez sarme, a sarme bez kiselog kupusa - nikako! Jer ko neće meso, nego posnu, zna se šta ide ali bez kiselog kupusa ne ide.

Pošto je to jedna od najtraženijih namirnica u zimskom periodu, ne samo zbog domaće trpeze, nego i zdravlja, a bogami i mamurluka za šta je rasol poznat lek, domaćice i prodavačice na pijaci ove godine ubole su ponudu 100 odsto.

kiseli kupus
foto: RTV Mag printscreen

Koja se rešila da ove sezone od domaćeg kiselog kupusa pravi biznis, dobro je izabrala jer je reč o investiciji koja se, kako tvrde na obrenovačkoj pijaci, i te kako isplati - pošto ne mogu da ukisele koliko mogu da prodaju.

kiseli kupus
foto: RTV Mag printscreen

Jedna od prodavačica na tezgi u Obrenovcu kaže da prodaja ide odlično, da se kiseli kupus traži i kako glavica i kao liska, pa dodaje i da ribanac ide odlično! Cena je 200 dinara za kilogram i jednog i drugog što je malo niže nego prošle godine kad je bila 250.

1 / 7 Foto: RTV Mag printscreen

Kiseli kupus je jedna od najprodavanijih namirnica u zimskom periodu, podseća obrenovački RTV Mag.

Domaćice koje nemaju ni kacu, ni kamen, a verovatno ni iskustva, mogu na pijaci da pazare gotov proizvod i očas posla zaviju punu šerpu sarmi.

Na pitanje prodavačici koliko je ove godine ostavila, ona kaže: "Jaoj mnogo".

Veli i da će sad opet da kiseli još 700 kg a da je već ukiselila osam kaca po 500 kg, znači posredi su tone, pa će kupusa, sarmi i podvarka biti do Vaskrsa.

Kurir.rs/RTV Mag

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja