ZA 50 RADNIH MESTA KONKURISALO VIŠE OD 300 LJUDI: U Srbiji jagma za ovim poslovima, fakultet nije obavezan, a plata nadprosečna!
Foto: Shutterstock, Ilustracija

ljudi hoće posao

ZA 50 RADNIH MESTA KONKURISALO VIŠE OD 300 LJUDI: U Srbiji jagma za ovim poslovima, fakultet nije obavezan, a plata nadprosečna!

Novčanik -

Kompanija "Srbija Ziđin Koper" je u ogranku u Majdanpeku organizovala "Dan otvorenih vrata" tokom kojeg su, zainteresovani za posao u Rudniku bakra Majdanpek, mogli da prilože radne biografije za neko od 50 radnih mesta u mašinskoj, elektro i rudarskoj struci.

Samo u prvom satu predato je 170 prijava, a do kraja dana više od 300.

Veliki Krivelj, Велики Кривељ
foto: Zorana Jevtić

- Samo u toku prvog sata prijavilo se 170 lica za neko od traženih zanimanja, a majdanpečkom rudniku trenutno su potrebni mašinski, elektro i rudarski tehničari, inženjeri mašinstva i eletrotehnike, geodeti, geometri, proizvodni radnici, električari i mašinbravari - rekla je za RTV Bor Nataša Mitić iz Službe za ljudske resurse u majdanpečkom ogranku "Srbija Ziđin Koper".

Mnogi zaposleni

Dodale je da je od dolaska "Ziđina" u Majdanpek, u čijem ogranku je trenutno zaposleno 1.440 radnika, posao dobilo 676, uglavnom mladih radnika, samo u ovoj godini njih 107.

- Ispred borske filijale NSZ došli smo da podržimo ovaj sajam zapošljavanja, kakve, inače i mi organizujemo, ali smo sada u prilici da prisustvujemo sajmu gde posao nudi samo jedan poslodavac. Vidimo da je interesovanje veliko, što je dobro i što će, nadamo se, rezultirati novim radnim mestima - naglasila je Lidija Načić, direktor Filijale NSZ Bor za RTV Bor.

Inače, na evidenciji nezaposlenih u Majdanpeku trenutno se nalazi 1.160 ljudi, uglavnom prvog, trećeg i četvrtog stepena stručnosti, a većinu, 738 čine žene.

ve
vefoto: Serbia Zijin Copper

I kompanije "Srbija Ziđin Koper" su saopštili da je za 50 radnih mesta u RBM konkurisalo više od 300 ljudi. U ovoj kompaniji, inače, radi više od 6.200 ljudi. Od decembra 2018. do danas posao u kompaniji dobilo je 2.800 novih, uglavnom mladih radnika, pa je starosna struktura zaposlenih sa 45 snižena na 41 godinu.

Dobre plate

U saopštenju je navedeno da prosečna neto zarada premašuje 125.000 dinara i veća je za 49 odsto od proseka u Srbiji.

Kompanija je prošle godine pokrenula program povezivanja sa studentima završnih godina fakulteta i viših škola u Srbiji pod nazivom "Kampus Rekruitment", koji podrazumeva rezervaciju radnog mesta nakon diplomiranja. Program će do kraja novembra biti predstavljen studentima u Beogradu, Nišu, Kragujevcu i Trsteniku.

Kurir.rs/ RTV Bor

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track