STIŽE JOŠ JEDNA POMOĆ DRŽAVE Pravo na 15.000 dinara ima ova grupa građana! Teče rok za prijavu, ovo su uslovi!
Foto: Ana Paunković, Shutterstock

subvencije

STIŽE JOŠ JEDNA POMOĆ DRŽAVE Pravo na 15.000 dinara ima ova grupa građana! Teče rok za prijavu, ovo su uslovi!

Novčanik -

Socijalno ugroženi Zrenjaninci mogu konkurisati za dobijanje energetskog vaučera za plaćanje energenata, a vrednost vaučera je prema raspisanom konkursu 15.000 dinara, objavljeno je na zvaničnom gradskom sajtu.

Ova pomoć države, tj. energetski vaučer se može koristiti za plaćanje struje, gasa, daljinskog grejanja, a jedan od uslova za ostvarivanje ovog prava jeste da mesečni prihod, umanjen za poreze i doprinose po članu porodice u prethodna tri meseca, nije veći od 25.000 dinara.

struja, potrošnja
foto: Shutterstock

Naime, Grad Zrenjanin raspisao je javni poziv za izbor korisnika za utvrđivanje prava na subvenciju-energetski vaučer za plaćanje dela energenata za socijalno ugrožena domaćinstva na teritoriji tog grada za 2023.

Energetskim vaučerom smatra se subvencija za utrošenu električnu energiju, gas, isporučenu toplotnu energiju putem sistema daljinskog grejanja, a vrednost subvencije - energetskog vaučera je 15.000 dinara.

Detalji tog javnog poziva dostupni su na zvaničnoj internet prezentaciji grada - zrenjanin.rs u delu oglasi i konkursi, a sve dodatne informacije i obaveštenja u vezi prijave na javni poziv mogu se dobiti u Odseku za društvenu brigu o deci i socijalno uključivanje Gradske uprave Zrenjanin.

Rok za podnošenje prijave je do 22. novembra ove godine.

Inače, na osnovu javnog poziva raspisanog prošle godine, pravo na energetske vaučere za korisnike električne energije ostvarilo je njih 313, energetske vaučere za korisnike prirodnog gasa 202, dok je pravo na vaučere za korisnike daljinskog grejanja ostvarilo 80 Zrenjaninaca.

Kurir.rs/ Blic/ Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja