OVO JE NAJSKUPLJI RUČNI SAT NA SVETU: Napravljen od dijamanata i zlata, VREDI 25 MILIONA $, a tačno vreme se vidi uz jednu caku
Foto: Youtube/WorldStarHipHopNews

vrtoglava cifra

OVO JE NAJSKUPLJI RUČNI SAT NA SVETU: Napravljen od dijamanata i zlata, VREDI 25 MILIONA $, a tačno vreme se vidi uz jednu caku

Novčanik -

Ukupno 874 dijamanta nalazi se na najskupljem ručnom satu na svetu. Izrađen je od najrazličitijih oblika, boja i težine dijamanata, a njegova vrednost se procenjuje na neverovatnih 25 miliona dolara. Proizvela ga je poznata švajcarska kompanija Chopard, a njegovo ime je Chopard 201 carat.

Najdominantniji detalji na satu su petnaestokaratni pink dijamant, dvanaestokaratni plavi dijamant i jedanaestokaratni beli dijamant. A njegova težina iznosi 201 karat, kao što i sam naziv govori.

sat
foto: Youtube/WorldStarHipHopNews

Takođe, na satu se mogu videti i detalji belog i žutog zlata. Brojčanik sata se nalazi ispod tri srcolika dijamanta, koji se, klikom na skriveno dugme, otvaraju poput cveta.

Na listi najskupljih satova, odmah iza Chopard 201 carat, nalaze se i Patek Philippe Super Complication, za čiju izradu je bilo potrebno 5 godina. Napravljen je 1993. godine i njegova cena je 11 miliona dolara. Treće mesto po vrednosti zauzima, Patek Philippe model iz 1527. godine, koji je kreiran 1943, a njegova cena iznosi oko 6 miliona dolara.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja