SRPKINJA OTIŠLA NA OKTOBERFEST, SVI U ŠOKU ZBOG CENA Pivo platila 15 evra, a tek PERECU: "Bolje DVA BUREKA da si ponela" (VIDEO)
Foto: Printscreen TikTok

život u nemačkoj

SRPKINJA OTIŠLA NA OKTOBERFEST, SVI U ŠOKU ZBOG CENA Pivo platila 15 evra, a tek PERECU: "Bolje DVA BUREKA da si ponela" (VIDEO)

Novčanik -

Svi znamo da poseta čuvenom Oktoberfestu u Minhenu može biti mnogo toga, ali je retko jeftina.

TikTokerka iz Srbije, koja inače na svom profilu deli sadržaj o životu u Nemačkoj, boravila je u Minhenu zbog naširoko poznatog festivala Oktoberfest, koji se tradicionalno svake godine u ovo vreme održava u ovom nemačkom gradu.

Naime, ona je odlučila da sa pratiocima podeli kako se kreću cene na ovom festivalu. Sela je u baštu jednog lokala, jela je i pila, pa otkrila koliko je to sve koštalo.

- Litar piva 15 evra, ja sam jela ovu obezdu, 13,5 evra. Pola pileta, pereca i piće, 19 evra. Ali, kako odoleti. 100 grama kolenice, 3,5 evra, prelepe su, butkice, kolenice, šta god da su, preukusne su. Velike perece, 6,5 evra. Jedna vožnja u luna parku se kretala od 5 do 8 evra - rekla je ova TikTokerka.

Video je na TikToku pogledan više od 52.000 puta, a ispod su se mogli naći raznovrsni komentari korisnika.

"Skupo pivo", "Što nisi ponela dva bureka sa sobom", "Bacanje para", "Bože sačuvaj, skupoće", "I onda dođe na more i kmeči sve mu skupo, a u običnom šatoru plaća perecu 6 evra i ne prigovara. Nemački mentalitet", "Obični vašar kakvih kod nas ima na svakom koraku", "Kad ides tamo, a bio sam dva ptua, ne zanima te cena nego ludilo provod", samo su neki od komentara.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track