STIŽE NOVA POMOĆ OD DRŽAVE ZA MLADE: Za prvi posao veće plate, zna se tačno u dinar za koliko!
Foto: Shutterstock

moja prva plata

STIŽE NOVA POMOĆ OD DRŽAVE ZA MLADE: Za prvi posao veće plate, zna se tačno u dinar za koliko!

Novčanik -

Projekat "Moja prva plata" krenuće u novom ruhu, a osnovna promena je uvećana plata mladima u okivru ovog programa.

Upravo je izmenjena Uredbu o Programu podsticanja zapošljavanja mladih "Moja prva plata", čime se povećavama mesečna novčana naknada mladima.

Tako, prema izmenama i dopunama Uredbe, mladi sa srednjim obrazovanjem će umesto dosadašnjih 25.000 mesečno dobijati 28.000 dinara, a mladi sa visokim obrazovanjem 34.000 umesto dosadašnjih 30.000 dinara.

Kako Uredba stupa na snagu osmog dana od objavljvivanja u Službenom glasniku, to znači da korisnici Programa čekaju ove izmene posle 10. oktobra.

novac, prodaja novca
foto: Shutterstock

Podsetimo, program Moja prva plata omogućava mladima da se osposobe za samostalan rad na konkretnim poslovima. Cilj Programa je podsticanje zapošljavanja mladih, uz prethodnu obuku za posao i sticanje prvih radnih iskustava, kao i podrška privredi u rešavanju problema nedostatka kadrova.

Tokom devet meseci trajanja programa "Moja prva plata" kandidati primaju pomoć države u vidu novčane naknadu. Sredstva se isplaćuju direktno korisnicima, preko Nacionalne službe za zapošljavanje, a poslodavci mogu da isplate i dodatni iznos.

Kurir.rs/ Blic Biznis

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja