"U AMERICI BOLJE DA UBIJEŠ, NEGO KAO INSPEKTOR DA PREVARIŠ!" Đukanović otkrio kako sprečiti poreske prevare: OVO JE NAJBITNIJE
Foto: Andrei Rahalski / Alamy / Alamy / Profimedia, Kurir

KURIR TV

"U AMERICI BOLJE DA UBIJEŠ, NEGO KAO INSPEKTOR DA PREVARIŠ!" Đukanović otkrio kako sprečiti poreske prevare: OVO JE NAJBITNIJE

Novčanik -

Velika policijska akcija u kojoj su juče ujutru po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu uhapšena šestorica inspektora, nastavak je dve odvojene akcije u kojoj je u martu i avgustu ove godine uhapšeno više od 30 osumnjičenih za pranje novca.

Protiv obe grupe, kako je Kurir ranije pisao, pokrenute su istrage pred Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, zbog sumnje da su počinili krivična dela poreske prevare u vezi sa porezom na dodatu vrednost i pranje novca.

Naš narod je iznedrio onu čuvenu izreku “mora samo da se umre i da se plati porez”. Ali neko, taj porez utaji ili se na različite načine dovija da izbegne tu obavezu.

Vladimir Đukanović
foto: Kurir televizija

Vladimir Đukanović, ekonomista i filozof, gostovao je u emisiji Puls Srbije gde je otkrio zašto dolazi do ovakvih poreskih prevara i šta treba uraditi kako do njih ne bi došlo.

- Povećajte plate poreskim radnicima. Nemoj da očekuješ da će neko uraditi vrhunsko stručan posao za sitne pare. Ja ne podcenjujem te ljude i radnik na građevini treba da ima veliku platu. Međutim, ne možemo da dozvolimo da radnik na građevini ima duplo veću plkatu od poreskog inspektora. Onda kada se nešto ovako desi svi se šokiraju. Oni čuvaju tu našu kesu. Ako želiš da ti kesa ne bude bušna, ti se onda pobrini za te ljude - rekao je Đukanović i dodao:

02:18

U AMERICI BOLJE DA UBIJEŠ, NEGO KAO INSPEKTOR DA PREVARIŠ! Đukanović otkrio kako sprečiti poreske prevare: OVO JE NAJBITNIJE

- Amerikanci su tu jako dobri. Sa jedne strane oni tim ljudima daju stvarno visoka primanja, ali su zato robije. Bolje da ubiješ nekog u Americi, da budeš inspektor koji je prevario "IRS" jer su robije decenijske. Oni im daju odličan životni standard da bi obavljali taj posao, ali svaki faul koji napreve bi bio rigorozno kažnjavan.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja