DRŽAVA PAPRENO NAPLAĆUJE SVAKI DAN KAŠNJENJA: Dva načina kako da sami saznate koliko dugujete poreznicima i izbegnete kamate
Foto: Promo

možete i sami

DRŽAVA PAPRENO NAPLAĆUJE SVAKI DAN KAŠNJENJA: Dva načina kako da sami saznate koliko dugujete poreznicima i izbegnete kamate

InfoBiz -

Pred svako plaćanje poreza mnogi od nas muku muče sa iznosom koji treba da uplate. Poreska rešenja ne stižu ili stignu na kućnu adresu tek polovinom godine kada je već trebalo platiti dve rate.

Kako biste izbegli paprene kamate za svaki dan kašnjenja, ali i nedoumice oko iznosa koji treba da izmirite do informacija o stanju na pojedinačnom poreskom računu možete doći sami na dva načina preko:

1. portala ePorezi (za tekuću godinu)

Preko portala ePorezi poreski obveznik može preuzeti upit stanja za tekuću godinu ukoliko poseduje elektronski sertifikat. U ovom slučaju ide se na opciju „Upit stanja“, izabere se sintetika ili analitika. Potom se unese mejl adresa na koju obveznik želi da mu budu poslate kartice i klikne se na "Pošalji zahtev za proveru stanja".

2. Кontakt centra

Na ovaj način poreski obveznik može dobiti kartice iz tekuće godine kao i iz ranijih godina, odnosno od 2003. godine, pozivom Кontakt centra na telefone 0700-700-007 ili 011-33-10-111. Neophodno je da dostavi zahtev za dobijanje pojedinačnih informacija o stanju na poreskim računima koje će mu biti prosleđene narednog dana na mejl adresu.

Za uslugu dobijanja informacija o stanju na pojedinačnim poreskim računima preko Кontakt centra poreski obveznik prvo mora da se registruje podnošenjem EКPL/EКFL obrasca Poreskoj upravi. Ovi obrasci nalaze se na portalu Poreske uprave www.purs.gov.rs. Odštampani, popunjeni i potpisani obrasci se mogu poslati poštom na adresu: Poreska uprava, Poštanski fah 107, 11050 Beograd 22 ili skenirati i slati elektronskim putem na kc-ekpl@purs.gov.rs.

kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track