"CENA GASA JE I DALJE PO UREDBI ŠTO ZNAČI SAMO JEDNO" Bajatović: Biće 700 miliona kubika SRPSKOG GASA, ne želimo udare na DŽEP
Foto: Kurir TV, Shutterstock

kurir tv

"CENA GASA JE I DALJE PO UREDBI ŠTO ZNAČI SAMO JEDNO" Bajatović: Biće 700 miliona kubika SRPSKOG GASA, ne želimo udare na DŽEP

Novčanik -

Direktor JP "Srbijagas" i predsednik Pokrajinskog odbora Socijalističke partije Srbije u Vojvodini Dušan Bajatović gostovao je u jutarnjem programu "Redakcija" u razgovoru sa voditeljkom Snežanom Petrović.

Razgovor je započeo istakavši ogromna zaduženja "Srbijagasa".

- Znate šta, samo vlada je potrošila milijardu i četristo miliona evra, što je država platila da ne bude preveliki udar. "Srbijagas" je došla do zaduženja do 750 miliona, pa ne mogu da prekinem sve investicije. Cena gasa je i dalje po uredbi što znači da je i dalje subvencionisana i niža nego što treba - rekao je Bajatović.

Dušan Bajatović
foto: Kurir tv

Neće biti porast više od deset posto, siguran je Bajatović.

- Ne želimo veliki udar na džepove stanovništva, ali želimo da se inflacija vede na sedam odsto. Videćemo šta će biti u rebalansu budžeta. Prema tome vodi se računa o svakom dinaru. Svi mi sabiramo kolika je inflacija. Ja ne znam koliko te "cene koštaju". Svi kažu da je inflacija velika. Kako ja da finansiram zalihe? Šta ako se desi nešto na Turskom toku? Biće 700 miliona kubika samo srpskog gasa, i još 400 miliona u drugom delu Banatskog dvora, a nama za sezonu ukupno treba milijardu i šeststo, a mi u magacinu već imamo 50 odsto gasa plaćenog - rekao je Bajatović.

08:04

DUŠAN BAJATOVIĆ

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

03:18

SRBIJA GAS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja