"SVI ZAPELI IDI NA KSENIJU PA NA KSENIJU" Srpski turista poslušao zemljake, proveo se ko bos po trnju! Tuđ savet skupo ga koštao
Foto: Facebook Printscreen/Grčka uživo, Shuttrestock

skuplja dara, nego mera

"SVI ZAPELI IDI NA KSENIJU PA NA KSENIJU" Srpski turista poslušao zemljake, proveo se ko bos po trnju! Tuđ savet skupo ga koštao

Novčanik -

Međutim, nismo svi istog imovnog stanja da možemo da se pružimo prema tuđem guberu pa je topla preporuka ispraznila njegov novčanik

Srpski turista na letovanju u Grčkoj upitao je za preporuku u jednoj od popularnih Fejsbuk grupa koja okuplja ljubitelje grčkih plaža i mora.

Međutim, brzo se pokajao jer ga je tuđ savet skupo koštao. On je na Fejsbuk grupi "Grčka uživo" upitao naše ljude za dobar bar na plaži i oni su mu odgovorili.

Međutim, nismo svi istog imovnog stanja da možemo da se pružimo prema tuđem guberu pa je topla preporuka ispraznila njegov novčanik.

Ksenija, Grčka, letovanje u Grčkoj, cene
foto: Facebook Printscreen/Grčka uživo

"Tražio sam savet gde da nađem dobar bar na plaži i svi ste zapeli idi na Kseniju pa na Kseniju. J.... ste mi kevu sa savetom. 2 ležaljke 40 jura. Dva dana bez giros i kukuruz", napisao je na Fejsbuku istovremeno objavljujući kako će morati da uštine "budžet" i dva dana ostane bez girosa.

Kako je svojevremeno objavila grupa Grčka info, Ksenija je jedna od najpopularnijih plaža na Halkidikiju, tačnije Kasandri. Nalazi se na oko 4 km od Pefkohorija i nedaleko od mesta Paliuri, i ušuškana je u uvali. To je potez obale dug oko 3 km sa više različitih kafića tj. barova.

Nekada davno krajem 80-ih godina na ovoj plaži je postojao jedan jedini kafić (Xenia beach bar) i po njemu je cela plaža dobila ime. Iako pomenuti kafić odavno ne postoji, plaža "Xenia" je ipak ostala upamćena po njemu. Peščana je, s veoma čistom i bistrom toplom vodom i idealna je za decu zbog postepenog prelaza u dubinu.

Kao što je uobičajeno za Grčku sastoji se od uređenog i slobodnog dela. U uređenom delu postoji nekoliko barova se ležaljkama i suncobranima koji su besplatni uz naručivanje pića. Moguće je takođe naručiti i brzu hranu, a na plaži ima tuševa i kabina za presvlačenje. Neki od barova su prilično popularni među mlađom populacijom tako da se u njima pušta glasna muzika.

Kurir.rs/Grčka uživo/Grčka info

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track