Luksuzna malena kuća od samo 26 kvadratnih metara, čiji dizajn potpisuje estonska kompanija ÖÖD proizvešće se u samo 79 primeraka i koštaće 225.000 evra. Ova ograničena serija kućica biće ostakljena posebno za ovu liniju naručenim zlatnim staklenim stenama.

To je tek jedan od skupih dodataka asortimanu ove kompanije poznate po luksuznim kućicama, kolibama i saunama. Staklo menja svoj boju tokom dana i godišnjih doba, pa se i kuća tako prilagođava prirodi oko sebe.

profimedia-0909526363.jpg
ÖÖD. / Ferrari / Profimedia 

Nije za svako zemljište

Dizajn zlatne kućice temelji se na kući Mirror House, najprodavanijem proizvodu ove kompanije, koja je postala hit kao kućica za najam u prirodi. Kada stigne, kuća se samo spoji na struju, vodu i kanalizaciju i to je to.

profimedia-0909526347.jpg
ÖÖD. / Ferrari / Profimedia 

Kućica duga samo 7,9 metara i široka 3,3 metra zahvaljujući visokim stropovima i pametnom rasporedu deluje prostranijom nego što jeste, a svaki detalj u njoj osmišljen je za boravak u prirodi pri kom se ne morate odreći luksuza.

profimedia-0909526376.jpg
ÖÖD. / Ferrari / Profimedia 

U ovoj ograničenoj seriji biće proizvedeno samo 79 kućica, a njihov broj odabran je da predstavlja atomski broj zlata. Svaka će kućica imati zlatnu pločicu s brojem, a kompanija će ih prodavati samo vlasnicima zemljišta za koja procene da su dovoljno atraktivna.

(Kurir.rs/Punkufer)