"VIKENDICA U NEDOĐIJI KOŠTA 200.000€, ZA TE PARE ĆU DA KUPIM OSTRVO U GRČKOJ" Jedan oglas razbesneo Srbe, opleli po cenama
Foto: Shutterstock, Ilustracija

nekretnina je uvek dobra investicija

"VIKENDICA U NEDOĐIJI KOŠTA 200.000€, ZA TE PARE ĆU DA KUPIM OSTRVO U GRČKOJ" Jedan oglas razbesneo Srbe, opleli po cenama

Nekretnine -

Na oglasima se prodaje vikednica u Sremskim Karlovcima od 37 kvadrata za čak 211.150 evra. Mnogi naši građani koji su u potrazi za ovom vrstom nekretnina šokirani su ovim iznosom, te su neki naveli da za te pare mogu da kupe apartman u Grčkoj.

Na društvenoj mreži X pojavio se oglas sa šokantnim iznosom za koji su neki korisnici bili ubeđeni da je greška, a drugi su se nadovezali na cene nekretnina na omiljenom letovalištu Srba.

- Zanoš Sremski Karlovci vikendica 37 kvadrata 211.150 evra. Da lisu ovi ljudi pri sebi, vikendica-kocka od 37kvm u nedođiji, košta 200.000+€ za te pare ću da kupim ostrvo u Grčkoj - glasi objava koja je pokrenula lavinu komentara:

- Možda su pogrešili pa ima nula više - pitao je jedan korisnik, dok je drugi dodao da je ponuda vikendica sve slabija:

kuća, prodaja kuća, nekretnine, vikendica, kuća na prodaju, oglas, kuća u Srbiji, seosko domaćinstvo, kuća na selu
foto: Shutterstock, Ilustracija

- Ja sam gledala neke agencije, sve što je pristupačno je već prodato. Pitam se ko kupuje, građani nemaju toliki novac. Ko je lud da plati 200.000 € za vikendicu u šumi? Ili vikendicu od 300 kvm?

Međutim, korisnici su napisali i da mesto Zanoš nije nedođija, ali da je ovaj iznos papren po svim standardima.

Halkidiki, Grčka, letovanje u Grčkoj
foto: Shuttterstock

- U Grčkoj apartmani do 40.000 evra. Lik kojeg poznajem za 80.000 kupio popriličan stan u Nea Kalikratiji.

Inače, prema podacima platforme za pretraživanje nekretnina Spitogatos, centar Atine i čuveni Halkidiki su najpoželjnije lokacije za kupovinu nekretnina u Grčkoj među stranim kupcima - Kasandra, Sitonija, Kalikratija, Mudanja se najviše traže.

U poslednjem kvartalu 2023. godine prosečna cena kvadrata na Halkidikiju iznosila je 2.193 evra po metru kvadratnom, što je za 12,1 odsto više nego u istom periodu prethodne godine kada je kvadrat iznosio 1.957 evra.

Bonus video:

02:41

JEDINI SAJT ZA NEKRETNINE KOJI ĆE VAM IKADA TREBATI: Najveća ponuda, najbolji oglasi, procena fer cene, agencije od poverenja

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track