MV INVESTMENT UPLATIO NOVAC ZA HOTEL JUGOSLAVIJA: Obustavlja se stečaj nad kompanijom Danube Riverside
Foto: Printscreen/Youtube

MV INVESTMENT UPLATIO NOVAC ZA HOTEL JUGOSLAVIJA: Obustavlja se stečaj nad kompanijom Danube Riverside

Nekretnine -

Stečajni sudija Privrednog suda u Beogradu konstatovao je da je kompanija MV Investment uplatila kupoprodajnu cenu za imovinu stečajnog dužnika Danube Riverside od 3,176 milijardi dinara – i doneo rešenje o obustavljanju stečaja bivšeg vlasnika hotela Jugoslavija, saznaje portal Biznis.rs.

Privrednom sudu dostavljen je dokaz o uplati prihvaćene cene za kupovinu hotela Jugoslavija, na mestu koga kompanija Millennium Team planira izgradnju novog hotela i dve poslovno-stambene kule.

MV Investment je bio u obavezi i da transakciju u vezi sa imovinom Danube Riverside prijavi Komisiji za zaštitu konkurencije. Komisija je razmotrila efekte i odobrila koncentraciju.

Hotel Jugoslavija
foto: Printscreen/Youtube

Prema nalogu suda, po pravosnažnosti rešenja biće formirana stečajna masa Danube Riverside, dok će MV Investment i formalno postati vlasnik 100 odsto kapitala Danube Riverside, a sva potraživanja prema stečajnom dužniku biće 'prebačena' na matični broj i poreski identifikacioni broj stečajne mase Danube Riverside, za čijeg zastupnika je imenovan dosadašnji stečajni upravnik Ivan Čakarević.

- Stečajna masa Danube Riverside, koja će biti formirana po pravosnažnosti ovog Rešenja, ostaje aktivno i pasivno legitimisana u svim sudskim, upravnim i drugim postupcima u kojima stečajni dužnik Danube Riverside d.o.o. u stečaju Beograd ima legitimaciju do donošenja rešenja, osim parničnog postupka koji se vodi po tužbi AD Luke Beograd protiv Danube Riverside, jer je ista predmet procene vrednosti stečajnog dužnika kao pravnog lica - stoji u odluci u koju je Biznis.rs imao uvid.

Podsetimo da je MV Investment, firma u vlasništvu Millennium Team-a, 22. marta ove godine kao jedini učesnik licitacije prihvatila prodajnu cenu od 3,176 milijardi dinara za imovinu Danube Riverside u stečaju – odnosno za čuveni hotel Jugoslavija.

(Kurir.rs/Biznis.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track