KUPOVINA STANA JE MOŽDA BAUK, ALI NE I U OVOM GRADU! Nema šanse da vam uzmu pare i nestanu dok se obećani posao ne završi
Foto: Shutterstock

zanimljivo odredište

KUPOVINA STANA JE MOŽDA BAUK, ALI NE I U OVOM GRADU! Nema šanse da vam uzmu pare i nestanu dok se obećani posao ne završi

Nekretnine -

Kupovina stana je danas odluka koja čeka mnoge ali lokacija uvek može biti zanimljiva tema za razmišljanje, tako da ako neko ne želi da ulaže u nekretninu u Srbiji, to može učiniti na mnogim drugim mestima, kao na primer – u Dubaiju.

Mnogi se u tom slučaju pitaju šta ih čeka, a na društvenoj mreži TikTok se pojavio snimak koji jasnije pojašnjava šta može da se desi ukoliko se kupi stan u predgradnji, a da pritom izvođač radova ne obavi posao do kraja i da istovremeno kupac ostane bez novca ali i bez stana.

U video snimku se jasno objašnjava procedura kupovine stana u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, gde se navodi da novac koji je dobio izvođač radova ide na takozvani “Escrow“ nalog koji se nalazi u vlasništvu Centralne banke UAE.

Dubai
foto: Shutterstock

Ova praksa obezbeđuje kupcu sledeće: da izvođač ne može dobiti novac dok ne obavi započeti i obećani posao, što ovakvu investiciju čini dosta sigurnijom i naravno privlačnijom.

Bitno je naglasiti da ovo ne zavisi od plana otplate ali je jako bitno da zainteresovani pronađe projekat čiji je plan otplate takav da je moguće maksimiziranje profita kupca tokom izdavanja, čak i pre isplate celog objekta.

Na internetu smo pokušali da pronađemo kako se otprilike kreću cene za neke stambene objekte u jednom od najpopularnijih gradova u svetu, te je jedan sajt pokazao najjeftiniji objekat u iznosu od 103.000 evra, što bi u skladu sa ovdašnjim standardima predstavljalo finu priliku za kupovinu nekretnine u UAE.

@metarnakvadrat Klient: Sta da radim ako kupim offplan stan u Dubaiju i developer ne zavrsi objekat i ja izgubim sav novac i ostanem sa gomilom problema? Agent: Tako nesto u Dubaiju jednostavno nije moguce. Klient: Kako nije? Agent: Kada kupite stan od developera znaci od izvodjaca u UAE novac ide na tzw ESCROW account koj je pod centralnom bankom UAE. Klient: Sta to znaci? Agent: To znaci da developer nece dobiti taj novac dok ne zavrsi objekat samim tim je tvoja investicija sigurna. Klient: U pa to je bas dobra fora…dopada mi se Agent: Sigurna investicija je uvek privlacna Klient: Da li to zavisi od plana otplate? Agent: Ne, ali je vazno da nadjete projekat gde je plan otplate takav da mozete da makimizirate svoj profit od izdavanja, cak i pre nego sto isplatite ceo stan. Klient: Kako da nadjem takav projekat? Agent: Tako sto ukucate ovde ispod u komentar rec "PROJEKAT" i ja cu Vam poslati video u kome cete dobit detaljna upustva korak po korak kako to da uradite. Klient: Sjajno, kako znas ti sve ovo? Agent: Cuo sam do Milana iz agencije "Metar Na Kvadrat" zato ih i pratim. #nekretnine #novac #dubai #UAE #fypsrbija ♬ original sound - Agencija za nekretnine m2

(Kurir.rs/TikTok)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track