SARA MESECIMA U BEOGRADU TRAŽILA DA KUPI STAN, PA DOŠLA DO ŠOK SAZNANJA: "Imala sam samo jednu želju, a sada imam pitanje za sve"
Foto: Shutterstock, Ilustracija

SARA MESECIMA U BEOGRADU TRAŽILA DA KUPI STAN, PA DOŠLA DO ŠOK SAZNANJA: "Imala sam samo jednu želju, a sada imam pitanje za sve"

Nekretnine -

Beograđanka Sara odlučila je da javno podeli svoju muku u potrazi za stanom u Beogradu. Kako je ispričala, njena potraga traje već mesecima, a sve što ima da poruči staje u jednu rečenicu "Gde se to prodaju jeftini kvadrati, o kojima se toliko priča?".

Ispričala je da u obzir dolazi i starogradnja i novogradnja, ali da razlika u ceni uopšte nije velika, pa stoga prednost daje novogradnji. Kada je reč o lokacijama, njena porodica preferira: Zemun.

- Želja nam je da nađemo trosoban stan u Zemunu, ali po svemu sudeći, još dugo se nećemo seliti. Verovali ili ne, kvadrat novogradnje u Zemunu je kao kvadrat u luksuznom delu grada, tačnije ide i do 3.000 evra - priča ova Beograđanka.

Pojašnjava da su spremni da daju do 1.900 evra, i da im je jedina opcija da dođu do svog krova nad glavom, ako podignu kredit.

zgrada, stan, nekretnina, prodaja stanova, izdavanje stana, novogradnja
foto: Shutterstock

- Nismo oduševljeni kolika će nam biti rata, ali to nam je jedino rešenje ukoliko želimo da širimo svoju porodicu. Već smo nekako prešli preko te prvobitno cifre i odlučili smo se da pogledamo stan u novoogradnji za 2.100 evra u Zemunu. Kraj nam se veoma svideo, sve je blizu i ulica je mirna. Međutim, ispostavilo se da je stan ipak prodat i tako smo ostali i bez njega - priča Sara i dodaje:

- Zatim nas je agent pozvao i upitao nas je koji je limit, ponovili smo da je reč o 2.100 evra i da ne možemo da idemo iznad toga. Dodali smo da pristajemo i na starogradnju. Posle par dana su nas pozvali iz agencije i ponudili nam novogradnju u Zemunu za 3.000 evra! Nisam znala da li da se smejem ili plačem od muke!

Kaže da je veoma revoltirana činjenicom da su cene kvadrata i dalje drže nerealno visoko, a da ponude jedva da ima. Kako dodaje, jedan agent za nekretnine ispričao im je da su skoro svi stanovi prodati u novogradnji na lokaciji koju su tražili, a i da ono što ima - brzo odlazi.

- Stvarno ne znam kako, kao da im novac raste 'iz vode'. Baš sam deprimirana - govori Sara i dodaje da su sada svoju potragu proširili i na širi deo grada, ali da situacija nije ništa bolja.

- Recimo, novogradnja na Ceraku je 2.300 evra. Po svemu sudeći, nećemo se još skoro seliti - zaključuje ona.

Kurir.rs/Telegraf

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja