KIRIJE NAJVIŠE PALE U OVOM DELU SRBIJE: Evo kako su se kretale cene zakupa stana u novembru,
Foto: Profimedia

KIRIJE NAJVIŠE PALE U OVOM DELU SRBIJE: Evo kako su se kretale cene zakupa stana u novembru,

Nekretnine -

U Novom Naselju u Novom Sadu u novembru je zabeležen pad oglašenih kirija za više od 30 odsto, i tu je prosečna cena izdavanja.

U Novom Sadu, pored navedenog Novog Naselja, pad je zabeležen i u centru grada (od 7,76 odsto) te se stan od 50 kvadrata tu iznajmljuje za oko 535 evra u proseku.

Najveći rast je zabeležen na Grbavici, a u Podbari kirije su poskupele oko 1,82 odsto.

U Nišu kvadrati su pali u Panteleju i Paliluli, 3,13 i 1,72 odsto, dok su cene izdavanja porasle za 3,28 odsto u Bulevaru Nemanjića. U Durlanu u novembru nije bilo promena. U Kragujevcu kirije su porasle 1,72 odsto, dok su u Pančevu one pojeftinile preko 5,4 odsto.

Sa druge strane, u izveštaju portala Nekrentine.rs najveći rast kirija zabeležen je takođe u Novom Sadu, na Grbavici gde su kirije u novembru porasle za 18,58 odsto, tj. za stan od 50 kvadrata u proseku vam sada treba oko 670 evra.

Što se Beograda tiče, najveći pad zabeležen je u centru grada, gde su kirije pale za oko 4,6 odsto te se sada u proseku stanovi od 50 kvadrata na ovoj lokaciji izdaju za oko 825 evra u proseku. Drugi najveći pad zabeležen je na Paliluli gde je prosečna cena izdavanja stana po kvadratu pala na 12,3 evra, tj. pala je za 3,91 odsto.

Kirije su pojeftinile i na Vračaru, za 0,64 odsto te će vas kvadratni metar stana mesečno tu izaći oko 15,6 evra. Kirije u Beogradu u novembru su poskupele na Novom Beogradu (0,64 odsto), Mirijevu (7,06 odsto) i Voždovcu (2,73 odsto).

Kurir.rs/Blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track