POGLEDAJTE KAKO IZGLEDA NAJBOLJI HOTEL NA SVETU: Izgrađen na obali čuvenog jezera, a noć u nekadašnjoj štali sada vredi 1.215 €!
Foto: EPA Matteo Bazzi

TOP DESTINACIJA

POGLEDAJTE KAKO IZGLEDA NAJBOLJI HOTEL NA SVETU: Izgrađen na obali čuvenog jezera, a noć u nekadašnjoj štali sada vredi 1.215 €!

Nekretnine -

Svet je prepun čarobnih odmarališta, zadivljujućih hotela, od all inclusive kompleksa pored plaža, sve do mirne oaze u odmaralištima na planinskim vrhovima, koji svojim gostima nude neophodan komfor.

The Worlds 50 Best Hotels je izabrao 50 najboljih hotela na planeti. Oni koji su učestvovali u kreiranju liste 50 najboljih hotela su isključivo stručnjaci za hotele, uključujući turističke novinare, hotelijere i luksuzne putnike sa iskustvom. Grupu čine veoma obrazovane skupine ljudi, koji su posetili stotine hotela širom sveta. Stoga, odlučili su da titulu najboljeg hotela na svetu za 2023. godinu dodele Passalacqua hotelu na jezeru Komo u Italiji.

Pošto je izgrađen na obali čuvenog jezera, ovaj hotel ima dušu pravog italijanskog stila, a ujedno je i mirno sklonište, koje izgleda kao privatna vila, zahvaljujući samo 24 apartmana.

Jezero, Komo, Italija, Dario Peduci
foto: EPA Matteo Bazzi

Nalazi se u vili iz 18. veka sa divnim baštama pored jezera. Hotelske sobe su raspoređene u tri zgrade, a to su glavna vila, Palazz sa osam soba, što je nekadašnja štala, i četvorosobna Casa al Lago, koja se nalazi nadomak jezera.

Prelepa lokacija hotela, izuzetan stil i sadržaj, koji uključuje saunu, kupatila i teretanu, čine hotel autentičnim, a cena za jedno noćenje kreće se od 1.215 evra. Hotel Passalacqua ističe se i na Booking platformi, bivajući ocenjen prosečnom ocenom 9,9/10, što je redak primer. Takođe, ne može se zanemariti ni Ujedinjeno Kraljevstvo, koje se sa četiri hotela u Londonu našlo na listi 50 najboljih, dok se celokupno prisustvo Evrope pokazalo vrlo uspešnim, sa više od polovine kontinenta koji zauzimaju 50 najboljih mesta. Hoteli u Aziji broje 18 od 50 najboljih na listi, a Rosewood Hong Kong zauzima vicešampionsko mesto.

Kurir.rs/eKapija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track