60 KVADRATA NOVE KUĆE U SRBIJI GRADI PO CENI PORODIČNOG AUTOMOBILA: Odredio sumu za trošak i sve je moralo u to da se uklopi FOTO
Foto: Instagram Printscreen, Taktika

rekao koliko ima para i beograđani osmislili rešenje

60 KVADRATA NOVE KUĆE U SRBIJI GRADI PO CENI PORODIČNOG AUTOMOBILA: Odredio sumu za trošak i sve je moralo u to da se uklopi FOTO

Nekretnine -

Napred sva u staklu za uživanje, a unutra je ovako

Montažne kuće izuzetno su popularne u poslednjih nekoliko godina. Zbog svoje praktičnosti, brze gradnje i pristupačnosti, A-frame montažne kuće posebno su tražene, naročito na planinama.

Na zahtev prijatelja, arhitekte Stefan Đorđević i Dalia Dukanac iz Beograda osmislili su mu idejno rešenje, a u vikendicu su uklopili trougao, pravougaonik i krug.

1 / 6 Foto: Instagram Printscreen, Taktika

Prednja i zadnja fasada su simetrične i imaju velika stakla i kružni prozor. Najveći izazov, kažu, bio je odabir građe kako bi se troškovi gradnje uklopili u predviđeni budžet od 30.000 evra, koliko otprilike košta nov, prostraniji porodični auto. Fasada je od paljenog drveta koje je otporno na vlagu i insekte, piše portal Gradnja.

Krov je od falcovanog pocinkovanog lima u crnoj boji. Ima klasičnu izolaciju, mineralnu vunu koja se dodaje između rogova kuće, kao i između rama zabatnih zidova. U slojevima poda na tlu, nalazi se XPS ploča. Projektovano je podno grejanje u prizemlju, koje je povezano sa kotlom na drva. Na zahtev prijatelja gornji deo sa spavaćim sobama ne greje se.

A unutra je umesto standardne drvene lamperije korišćena šperploča od breze.

Na patosu je brodski pod, kao i keramika u kuhinji, trpezariji i delu oko peći.

Kurir.rs/Gradnja.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track