NE ZNA SE KOLIKO MU PLAĆA BIVŠI ŠAMPION SFRJ, ALI ON IMA KECA U RUKAVU: Firma mu prihodovala 2 miliona €, posluje više nego dobro
Foto: AP Nathan Denette, Shutterstock, Printscreen

snašao se

NE ZNA SE KOLIKO MU PLAĆA BIVŠI ŠAMPION SFRJ, ALI ON IMA KECA U RUKAVU: Firma mu prihodovala 2 miliona €, posluje više nego dobro

Moj biznis -

Kada je Marko Livaja u julu 2022. potpisao novi petogodišnji ugovor sa Hajdukom, nije saopšteno koliko će zaraditi u narednom periodu.

Spekulisalo se da bi njegova godišnja apanaža mogla da vredi oko 800.000 evra, ali zvanična potvrda ove informacije nikada nije stigla. Zato je zanimljivo videti kako je Livajina kompanija poslovala 2023. godine.

Ukupni prihodi Livajinog preduzeća 'Marko Livaja-nogometaš' u 2023. godini iznosili su dva miliona evra, što je povećanje od 23,44 odsto u odnosu na prethodnu godinu.

Marko Livaja
foto: PRESSINPHOTO SPORTS AGENCY / Alamy / Alamy / Profimedia

Privredni subjekt je u 2023. godini ostvario neto dobit od 1,55 miliona evra, što je povećanje od 22,60% u odnosu na prethodnu godinu, pokazuju podaci Finansijske agencije.

Pokazatelj poslovanja EBIT u 2023. godini iznosi 1,90 miliona evra, a u oblasti delatnosti 331,91 miliona evra. Pokazatelj EBITDA učinka u 2023. godini iznosi 1,92 miliona evra, a u oblasti delatnosti 429,45 miliona evra.

Livaja je u Hajduk stigao pre tri i po godine kao slobodan igrač iz grčkog kluba AEK. Transfermarkt ga je tada procenio na milion i 800 hiljada evra, ali posle odličnih igara za Hajduk i reprezentaciju Hrvatske (od kojih se od tada oprostio) cena mu je višestruko porasla i sada iznosi sedam i po miliona evra.

biznis.kurir.rs/Seebiz

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja