DARINKA ZGRĆE PARE OD ONOGA ŠTO SVI BACAMO: U zavičaj se vratila posle života u prestonici gde je naučila ovaj zlatni zanat
Foto: Printscreen/Youtube/RTV

sve sama osmilila

DARINKA ZGRĆE PARE OD ONOGA ŠTO SVI BACAMO: U zavičaj se vratila posle života u prestonici gde je naučila ovaj zlatni zanat

Moj biznis -

Vrativši se iz Beograda posle dvadeset godina, gde je i diplomirala dizajn, Darinka Dražić ponovo je u rodnom Mokrinu, u kojem je nastavila svoj posao radionicu šivenja i krojenja.

Pored toga što je osmislila svoj brend, posebnu draž njenim odevnim predmetima daje materijal, koji je u potpunosti recikliran.

Reciklažni materijal svuda je oko nas, samo treba da ga iskoristimo na najbolji mogući način. Jedan od njih je i da izradimo odevne predmete od njega. Upravo time se vodila Darinka Dražić, koja je više od 20 godina provela u Beogradu.

Darinka Dražić, reciklirani materijal
foto: Printscreen/Youtube/RTV

Tamo je diplomirala dizajn tekstila, a potom se vratila u rodni Mokrin i nastavila svoj primarni posao – radionicu šivenja i krojenja. Polaznici stižu iz okolnih mesta, imaju od 10 do 65 godina, a reciklažni materijal samo im pruža podstrek u kreativnosti.

- Ta ekspanzija je u svetu počela odavno, a sada je stigla i do nas. Jednostavno moramo da vodimo računa o prirodi, da ne bacamo odeću; sve može da se reciklira, a tako dajemo novi duh komadu koji stvaramo' - priča Darinka Dražić, krojačica.

Nije bilo potrebno mnogo vremena da se porodična kuća u Mokrinu pretvori u mesto gde nastaje magija, a nije daleko ni polaznicima iz Kikinde, Sente, Čoke i drugih okolnih mesta da nauče tajne krojenja i šivenja.

Darinka Dražić, reciklirani materijal
foto: Printscreen/Youtube/RTV

- Ja sam sada u svojoj rodnoj, porodičnoj kući. U Beogradu sam živela 22 godine i potom sam sa suprugom odlučila da se vratim, da ovde nastavim da radim svoj posao. Nisam želela da ova kuća ostane prazna, želela sam da živim upravo u njoj - dodaje Darinka Dražić.

Pitoma banatska ravnica pruža inspiraciju svima koji ovde započinju novi život. U svetu moderne tehnologije, društvenih mreža i IT sektora, priliku za inventivnost pronalaze i oni kojima je stalo do životne sredine i odeće – ipak ima nešto i u tekstilu.

1 / 5 Foto: Printscreen/Youtube/RTV

(Kurir.rs/RTV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track