GOSTI GODINU DANA NISU SMELI DA GA PROBAJU, A ONDA... Zbog Svetlaninog specijaliteta u Pančevo se zapute čak i iz Bosne!
Foto: Youtube/pupoljak

ne mogu mu odoleti

GOSTI GODINU DANA NISU SMELI DA GA PROBAJU, A ONDA... Zbog Svetlaninog specijaliteta u Pančevo se zapute čak i iz Bosne!

Moj biznis -

Topao hrskav burek za mnoge je nešto na šta pomisle kada biraju dobar nedeljni doručak. I dok su za većinu bureci sa mesom i sirom prvi izbor, jedna od najpoznatijih burekdžinica u Pančevu, osim ovih tradicionalnih, nudi obilje novih ukusa, a reakcije kupaca su, kako kažu, pozitivne.

U jedmoj pančevačkoj burekdžinici zanat pravljenja bureka prenosi sa generacije na generaciju. Svetlanu Radaković, nekada Stankoski, pre 12 godina u ovaj posao je uveo otac, koji ju je naučio zanatu. I on je godinama ranije zanat naučio od svog oca.

burekdžinica Stankoski, burekdžinica Pančevo, Svetlana Radaković
foto: Youtube/pupoljak

POZNATA VAN PANČEVA

Ova burekdžinica postala je poznata i van Pančeva, pre svega zbog ponude netradicionalnih ukusa poput burka sa kolenicom, paprikom i feta sir, ili batkom u gorgonzoli.

Svetlana Radaković kaže da na ideju da prave burek sa kolenicom došli jer su želeli da ponude nešto novo i da promene ono što se do tad nudilo na tržištu.

- Odlučili smo da probamo sa dimljenom kolenicom, koja je kod nas jedno od omiljenih jela na trpezi. Kolenica se bari, zatim sitno secka i stavlja u burek. Tradicionalno se sprema na masti. Dosta je začinjen, ima belog luka i prilagođen je ukusu ljudi na našem podneblju - objašnjava ona.

burekdžinica Stankoski, burekdžinica Pančevo, Svetlana Radaković
foto: Youtube/pupoljak

Mnogi sada u ovaj grad namenski dolaze samo da bi doručkovali.

- Trebalo nam je više od godinu dana da ljudi požele da tako nešto probaju, a kad su probali dopalo im se. Tako da sada dolaze zbog kolenice, čini se da svoj put prilagođavaju tome, dođu namenski ili svrate namenski u Pančevo da bi probali ovaj burek - kaže Radaković.

Osim bureka sa kolenicom, u ponudi su i oni sa paprikom i feta sirom i batakom u gorgonzoli. Za sladokusce, ova burekžinica nudi i sladak burek sa eurokremom i plazmom.

Radaković ističe da joj posebno prijaju pohvale koje stižu od kupaca koji dolaze iz Bosne, koji, kako navodi, nemaju otpor da probaju nešto novo, a čak i nose za Sarajevo.

1 / 5 Foto: Youtube/pupoljak

(Kurir.rs/N1)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track