NOVI ŠOK IZ "DORMEA" Direktorka iz Srbije dala ostavku na neverovatan način: Sudbina radnika i dalje neizvesna
Foto: Printscreen/Youtube/ Tekmovanje POPRI, Shutterstock, Ilustracija

NOVI ŠOK IZ "DORMEA" Direktorka iz Srbije dala ostavku na neverovatan način: Sudbina radnika i dalje neizvesna

Moj biznis -

Kompanija Studio Moderna, odnosno vlasnik Dormea, definitivno ide u stečaj, a sudbina radnika, kojima se duguju plate, je neizvesna.

U ovom slučaju sada je zabeležena još jedna neobičnost - način na koji je direktorka u Srbiji dala ostavku. Ona je naime, svoju ostavku uručila u pismu napisanom rukom.

U ovom dokumentu, ona je, između ostalog, napisala u ostavci da će nastaviti da radi dužnosti koje bi trebalo da obavlja direktor jednog preduzeća, ali ne duže od 30. dana.

Sudeći prema onome što piše u ostavci, odnosno datumu uručivanja ostavke, a u koju smo imali uvid, taj rok je istekao.

Inače, radnici ove firme su ucenjeni, iz straha za svoju egzistenciju ne znaju ni kome da se obrate.

Prema informacijama, čak je i roba u pogonima više puta pakovana pa raspakivana, a neka i vraćana ponovo u promet, što samo sveodiči o svojevrsnom haosu u ovom preduzeću.

Predstavnici sindikata su rekli da radnici Dormea verovatno ne mogu ništa ni da očekuju.

- Po našem zakonu radnici i njihova potraživanja su u trećem potražnom redu. Idu prvo poverioci, pa prednost imaju banke i razna potraživanja a tek na kraju imaju radnici - rekla je ranije za Ranka Savić iz Asocijacije nezavisnih sindikata Srbije (ASNS).

Ona je tada objasnila da kada firma ode u stečaj ona uglavnom nema nikakvu aktivu, nema novca, i ako ima nekakvu imovinu to se uglavnom proda i prvo se isplaćuje prvi i drugi isplatni razred i tek ako ostane nešto onda dobijaju radnici.

- A po pravilu ne ostane nikad ništa i sudbina radnika takve kompanije je da posle stečaja završe na tržištu rada. Nemaju nikakvu mogućnost da se žale jer kompanija koja je u stečaju po pravilu nema nikakva sredstva i zato se najviša koplja slome na radniku - kaže sagovornica.

Kurir.rs/Blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track