TVORAC DORMEA NAJAVIO KRAH BIZNISA? Otkrio šta je bio znak za propast: Radnje se zatvaraju i u Srbiji! KASNE PLATE ZAPOSLENIMA
Foto: YouTube/ ZIMO

TVORAC DORMEA NAJAVIO KRAH BIZNISA? Otkrio šta je bio znak za propast: Radnje se zatvaraju i u Srbiji! KASNE PLATE ZAPOSLENIMA

Moj biznis -

Sandi Češko je pre samo godinu dana svrstan među 10 najbogatijih Slovenaca s imovinom od 200 miliona evra, a sada je slovenskim medijima priznao da ima problema u kompaniji Studio Moderna, kao i da kasne plate zaposlenima.

Problemi počeli sa pandemijom?

- Imali smo vrtoglavu stopu rasta od 20 do 30 posto godišnje, ali nismo imali tog iskustva - rekao je Češko jednom prilikom tokom pandemije korona virusa, a sada se mnogi pitaju da li je upravo ovo bila najava i znak da mu biznis propada.

Takođe, se u maju ove godine požalio da je zbog rata u Ukrajini izgubio značajna tržišta.

- Kad je počeo rat u Ukrajini i kada su nas pogodile sankcije, izgubili smo dva tržišta. Osim toga, izgubili smo i finansijskog investitora. Morali smo poduzeti određene mere, a jedna od njih bila je prisilni dogovoru u Švajcarskoj. I menadžer se odlučio na prodaju brendova koje je kupio Darko Horvat - rekao je jednom prilikom osnivač Studija Moderna.

Sandi Češko
foto: Printscreen/Facebook

Ne može, a da se ne primeti da su katanci počeli da se stavljaju i na velike radnje u Beogradu, primer je i jedna koja se nalazi u Kosovskoj ulici, u samom centru grada.

Češko je pre samo godinu dana svrstan među 10 najbogatijih Slovenaca s imovinom od 200 miliona evra, a prodro je u gotovo svako domaćinstvo u ovom delu Evrope.

Forbsova lista

Češko je bio i na Forbsovoj listi najbogatijih biznismena u regionu. Sa imovinom procenjenom na 410,5 miliona evra, 2013. našao se u društvu biznismena Emila Tedeskog i Ivice Todorića.

Stigao je do toga da posluje u više od 20 zemalja centralne i istočne Evrope i Azije.

Ipak, i pored svih problema, naveo je da neće odustati.

- Osnivač Dormea i ostalih brendova grupe Studio Moderna nije želeo pred kamere. Ali, u kratkom telefonskom razgovoru priznao je da problema u kompaniji ima - da kasne plate zaposlenima. Ali, priča za njega nije gotova i do kraja će se truditi za opstanak kompanije - navodi portal 24.ur.

Sandi Češko o uspehu

"Moj ego zadovoljava da sam među najboljima, ako ne i najbolji u onome što radim, a ne u onome što sam na osnovu toga kupio za sebe. Ljudi očigledno misle da se uspeh meri dužinom jahte, brojem vikendica i drugim luksuznim atributima. Ja nemam ništa od toga", izjavio je svojevremeno on za Bizlife.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja