NOVI BIZNIS CVETA PRED PRAZNIKE: Hoteli za mačke su totalni hit, cena pristupačna, ZARADA ODLIČNA, svi zadovoljni
Foto: Privatna arhiva

ideje za biznis

NOVI BIZNIS CVETA PRED PRAZNIKE: Hoteli za mačke su totalni hit, cena pristupačna, ZARADA ODLIČNA, svi zadovoljni

Moj biznis -

Vlasnici kućnih ljubimaca uoči svakog praznika muku muče šta će sa ljubimcima ukoliko odluče da negde otputuju na par dana. Teško je odvojiti se od svog psa ili mačke, a naročito kada nemate pravu osobu kojoj biste ostavili svog ljubimca. Kako je 21. vek doneo se sobom mnoge inovacije, tako su i hoteli za mačke postali sve dostupniji, kako u svetu, tako i kod nas.

Koliko košta prenoćište u hotelu za mačke?

Hoteli za mačke postali su vrlo popularni u Beogradu, ali i u drugim većim gradovima u Srbiji. Pokazali su se kao najbolji način za besprekornu brigu. U Novom Sadu postoji nekoliko pansiona za mačke, a u njima radi stručno osoblje uvek spremno da svakodnevno brine o malim, čupavim stvorenjima.

- Posao jako dobro ide i sada je, recimo, mnogo bolje nego u vreme pandemije - kaže Branislav Mišković, vlasnik jednog od novosadskih hotela za mačke - Raspolažemo sa ukupno 19 boksova za smeštaj, tako da u jednom momentu toliki broj mačaka možemo da primimo. Hotel postoji nekoliko godina i posećenost je standardno velika. Najveća je tokom letnjih meseci kad je većina vlasnika na odmoru, što je bila i primarna ideja pokretanja pansiona.

mačke
foto: Printscreen

Naš sagovornik navodi da je na ideju o pokretanju hotela za mačke došao potpuno spontano. U kući u kojoj živi oformio je prostoriju u koju je smestio mačke, onda je postavio bunkere, prateću opremu i police predviđene za igru.

- U svakom trenutku kod nas na smeštaju je od 10 do 19 mačaka. Postoji potreba i za proširivanjem kapaciteta, tako da planiram da čim se steknu uslovi povećam broj boksova - kaže vlasnik.

Briga o mačkama je posao od koga, kako Mišković, tvrdi može solidno da se živi. Cena prenoćišta u njegovom hotelu je 800 dinara i nije menjana nekoliko godina. U taj iznos je uračunat dnevni boravak sa noćenjem, a na vlasniku je da donese hranu, dok sve drugo obezbeđuje hotel.

kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja