NIKOLIĆ U HORGOŠU: Ispitati privatizacije

Novi pogon Vitamina

NIKOLIĆ U HORGOŠU: Ispitati privatizacije

InfoBiz -
Privatizacija je bila prilika da se zaposle ljudi, a ne da se opljačkaju. Fabrike moraju da rade, smatra predsednik Srbije
1 / 6

HORGOŠ - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić otvorio je danas novi pogon fabrike "Vitamin" u Horgošu, uz poruku da Srbija treba da vrati proizvodnju kao i da se ispitaju sve kriminalne privatizacije.

Nikolić je simbolično pritiskom na dugme pustio u rad novi mlin te fabrike, i obišao proces proizvodnje mlevene paprike, čajeva i supe. Predsednik Srbije je rekao da uz ispitivanje svih kriminalnih privatizacija Srbija mora ponovo da vrati proizvodnju, ali i da se zapita zašto i one privatizacije koje su urađene u skladu sa zakonom nemaju proizvodnju i ne rade."Privatizacija je bila prilika da se zaposle ljudi, a ne da se opljačkaju", rekao je predsednik Nikolić i dodao da su u Srbiji čak i rudnici zatvoreni zato što ih je neko kupio " i mi se ponašamo kao da nam je svejedno da li rudnici rade ili ne rade, da li fabrike rade ili ne".

"Moramo ponovo da vratimo proizvodnju i sve ono što je nestalo. Ko je kupio - kako god da je kupio - ako je u skladu sa zakonom njegovo je. Ako ne radi onda država mora da se zapita zašto ne radi", rekao je Nikolić nakon otvaranja novog pogona fabrike "Vitamin" u Horgošu.

Govoreći o privatizaciji te fabrike Nikolić je rekao da je time očuvana i obezbeđena njena budućnost.On je rekao da se budžet puni zaduživanjem u inostranstvu i upozorio da će kada dođe vreme na naplatu "naša deca pitati šta smo im to ostavili".

Vlasnik fabrike "Vitamin" Radule Đoković, rekao je da se nada da će povećanjem kapaciteta od više od 50 odsto uspeti u narednom periodu, da budu zastupljeniji na inostranom tržištu od zapada do istoka.Naša želja je da u narednom periodu sa povećanjem ovog kapaciteta, zaposlimo između 50 i 70 novih radnika, rekao je on i dodao da je investicija, koštala oko 3 miliona evra.

Prema njegovim rečima proizvodi te fabrike, čajevi, mlevena paprika i supe, prisutni su u zemljama regiona, dodajuci da planiraju da u narednom periodu, izađu i na tržište Rusije i Kine.Ta fabrika osnovana je kao preduzeće 1947. godine, a stari mlin, prema rečima Đokovića, star je više od 200 godina.Fabrika Vitamin poznata je po čuvenoj horgoškoj začinskoj paprici a proizvodni program obuhvata više od 100 vrsta proizvoda među kojima su najzačaniji mlevena začinska papripka, dodatak jelima "horgoški začin", čajevi, šlagovi, pudinzi....

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track