JEDNO ĐUBRIVO PRAVI ČUDA U BAŠTI, A KOŠTA SVEGA 90 DINARA! Jednostavno se koristi, a bogato je proteinima
Pšenična krupica (griz) predstavlja zdrobljena zrna pšenice, a ovo prirodno đubrivo bogato je vlaknima, proteinima i ugljenim hidratima
Pšenična krupica (griz) predstavlja zdrobljena zrna pšenice. Ovo prirodno đubrivo bogato je vlaknima, proteinima i ugljenim hidratima, a sadrži i mnogo korisnih mikroelemenata. Za naše potrebe idealna je najjeftinija žitarica koja se prodaje u bilo kojoj prodavnici.
Košta oko 90 dinara, a za baštenske potrebe, trajaće dugo.
Recept za korišćenje pšenične krupice
Hajde prvo da shvatimo zašto je ova žitarica uopšte potrebna. Činjenica je da pomaže u poboljšanju strukture tla, čineći ga labavim i prozračnim. Pored toga, prilikom raspadanja, žitarice oslobađaju hranljive materije koje podstiču rast biljaka.
Jednostavan recept:
Za sadnice:
Uzmite malu posudu (na primer, čašu) i sipajte u nju jednu kašiku pšenične krupice.
Žitarice prelijte vodom tako da potpuno prekrije zrna.
Ostavite jedan dan da žitarice nabubre.
Pre sadnje pomešati nabubrele žitarice sa zemljom u odnosu 1:10 (jedan deo žitarica na deset delova zemlje).
U dobijenu smešu posadite sadnice.
Za baštu:
U proleće, pre kopanja površine, raspršite pšeničnu krupicu po površini zemlje u količini od 100 grama po kvadratnom metru.
Otkopajte zemlju zajedno sa zrnom.
Zalijte područje.
Naravno, ovaj metod zahteva vreme i strpljenje, ali rezultat je vredan toga.
Kurir Biznis/Dnevnik.rs
ZAVIRITE U ČUVENI NAPUŠTENI HOTEL, SIMBOL BIVŠE SFRJ: Sala se i sada koristi za venčanja - Hit na mrežama