KORIDOR 10: Završeni radovi od Levosoja do granice
Foto: Fonet

Direktor Koridora Srbije Dmitar Đurović obišao radove

KORIDOR 10: Završeni radovi od Levosoja do granice

InfoBiz -
Završeni su radovi na delu Koridora 10 u dužini od 21,5 kilometara, od sela Levosoje u opštini Bujanovac do granice sa Makedonijom, rekao je danas direktor Koridora Srbije Dmitar Đurović

PREŠEVO - Završeni su radovi na delu Koridora 10 u dužini od 21,5 kilometara, od sela Levosoje u opštini Bujanovac do granice sa Makedonijom, rekao je danas direktor Koridora Srbije Dmitar Đurović.

"Naš sledeći korak je završetak radova i na naplatnoj rampi što očekujemo da bude gotovo u narednih nekoliko meseci", rekao je Đurović novinarima prilikom obilaska završene deonice Koridora 10 i dodao da očekuje da u narednih nekoliko meseci država počne da ubira prihode od putarine na toj deonici auto-puta.

On je kazao da su pri kraju i radovi na deonici Donji Neradovac - Srpska Kuća u dužini od osam kilometara u opštini Vranje, gde se završetak puta u punom profilu i puštanje u saobraćaj očekuje do kraja septembra.

"I danas, iako je subota, na terenu imamo 620 radnika koji rade, 118 mašina i 88 kamiona", kazao je Đurović.

On je naveo da su na deonici Terna, od Vladičinog Hana do Donjeg Neradovca, koja ima 26 kilometara, skoro završeni zemljani radovi i dodao da očekuje da će do kraja godine na toj deonici biti asfaltirano između tri i sedam kilometara.

"Važno je istaći da će uskoro početi radovi i na deonici od Grdelice do Vladičinog Hana. Za te deonice smo potpisali pet novih ugovora sa četiri kompanije, u toku su završni pripremni radovi, avans će tim firmama biti uplaćen 2. septembra i nakon toga očekujemo da radovi počnu", rekao je Đurović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track