Grci grade još jednu deonicu auto-puta kod Pirota

Grci grade još jednu deonicu auto-puta kod Pirota

InfoBiz -
Ovo preduzeće gradiće deonicu od sela Staničenje do Pirota, dugačku 17 kilometara

BEOGRAD - Grčko građevinsko preduzeće "Aktor" je saopštilo u Atini da je preuzelo izgradnju još jedne deonice od 17 kilometara "Evropskog koridora 10" na jugu Srbije.

"Aktor" će graditi deonicu od sela Staničenje do Pirota, dugačku 17 kilometara, preneo je atinski list "To vima". Početak radova nije objavljen, rok za završetak je 24 meseca, a cena 75 miliona evra.

To grčko preduzeće je objavilo da je preuzelo još tri posla u Kataru, vrednosti 420 miliona evra: izgradnju sportskog centra za Olimpijski komitet te zemlje, izgradnju jedne policijske kasarne u Dohi i elektro-energetsko opremanje jednog obližnjeg ostrva-letovališta u Persijskom zalivu.

"To vima" piše da "Aktor" sada izvodi radove u Grčkoj i svetu vrednosti 2,4 milijarde evra i priprema ugovore o poslovima od još 750 miliona. "Aktor" je novembra 2010. sa srpskim javnim preduzećem "Koridor 10" potpisao ugovor o izgradnji osam kilometara deonice auto-puta između Vranja i Bujanovca, vrednosti 21,85 miliona evra, a rok za završetak radova je bio 18 meseci.

Ta firma u konzrocijumu sa još dve iz Grčke, od 2012. godine gradi i deonicu od 22 kilometra Prosek-Crvena reka, na kraku "Koridora 10" od Niša ka Sofiji. Albanija je aprila 2011. "Aktoru" poverila izgradnju 26 kilometara auto-puta Tirana-Elbasan, za 18 meseci i po ceni od 280 miliona evra. "Aktor" je 2010. godine, u konzrorcijumu s jednom izraelskom firmom, konkurisao za planirani auto-put u Crnoj Gori, od Bara do granice sa Srbijom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja