NIS produžio saradnju sa Univerzitetom

NIS produžio saradnju sa Univerzitetom

InfoBiz -
Zamenik generalnog direktora NIS Dmitrij Fomenko i rektor Univerziteta u Beogradu Vladimir Bumbaširević potpisali Ugovor o strateškoj saradnji

BEOGRAD - Uspešno!Zamenik generalnog direktora „Naftne industrije Srbije“ Dmitrij Fomenko i rektor Univerziteta u Beogradu Vladimir Bumbaširević potpisali su juče Aneks Ugovora o strateškoj saradnji na Rudarsko-geološkom fakultetu u Beogradu.- Velika nam je čast što će NIS i Univerzitet u Beogradu četvrtu godinu zaredom nastaviti saradnju u oblasti usavršavanja i sticanja novih znanja, kako zaposlenih u kompaniji kroz brojne obuke u okviru univerziteta, tako i studenata, koji će dobiti priliku da pohađaju terensku nastavu u NIS - kaže Dmitrij Fomenko, zamenik generalnog direktora NIS i rukovodilac sektora za organizacione poslove.Ovaj ugovor podrazumeva međusobni transfer znanja, razvoja naučno-istraživačkog rada i učvršćivanje veze između obrazovanja i privrede. Pored toga, studenti će moći da od stručnjaka kompanije dobiju praktične i teorijske savete koji će im koristiti u budućem školovanju i profesionalnoj karijeri. U okviru saradnje NIS i Univerziteta u Beogradu uključeni su fakulteti koji školuju kadrove u oblastima koje su osnov za biznis kompanije i svih njenih proizvodnih celina.Aneksom Ugovora, koji je danas potpisan, konkretna saradnja precizirana je sa Rudarsko-geološkim, Tehničko-metalurškim, Saobraćajnim i Fakultetom bezbednosti.(D. T.)

Otvorena svečana učionicaPored potpisivanja Aneksa ugovora sa Univerzitetom, NIS je juče otvorio svečanu učionicu na Rudarsko-geološkom fakultetu.- Drago nam je što ćemo nastaviti sa saradnjom, a glavni cilj nam je da mladim stručnjacima savremeno obrazovanje učinimo dostupnim. NIS će stipendirati pet najuspešnijih studenata Rudarsko-geološkog fakulteta sa ukupno miliona dinara u 2013. godini - kaže prof. dr Ivan Obradović, dekan Rudarsko-geološkog fakulteta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track