Dačić: Otvaranje radnog mesta prava bitka za Srbiju
Foto: Tanjug

Andrea konfecioni

Dačić: Otvaranje radnog mesta prava bitka za Srbiju

InfoBiz -
Ništa neće vredeti da držimo političke govore ako u ekonomskom smislu narod ne počne da živi bolje, rekao premijer Srbije Ivica Dačić, na otvaranju italijanske fabrike Andrea konfecioni u Jagodini

JAGODINA - Italijanska fabrika Andrea konfecioni za proizvodnju cirada za automobile otvorena je danas u Jagodini, a premijer Srbije Ivica Dačić je tom prilikom kazao da je otvaranje radnog mesta herojstvo i prava bitka za Srbiju.

"Vreme je da u Srbiji promenimo prioritete. Herojstvo je otvoriti radno mesto, ovo je prava bitka za Srbiju. Ništa neće vredeti da držimo političke govore ako u ekonomskom smislu narod ne počne da živi bolje", rekao je Dačić.

Dačić je kazao da je odgovornost vlade da obezbedi uslove da građani Srbije žive onako kako zaslužuju, a da istovremeno vodi računa o državnim i nacionalnim interesima.

U italijanskoj fabrici Andrea konfecioni trenutno je zaposleno 150 radnika, a do septembra će se zaposliti još 350. Vrednost te investicije je oko devet miliona evra. Država je obezbedila subvencije od 9.000 evra po radniku, a grad besplatno zemljište s kompletnom infrastrukturom.

Kompanija "Andrea Confezioni" ima fabrike u Egiptu, Rumuniji i Tunisu, a ova u Jagodini je najveća. Proizvodi cirade za najveće evropske i svetske automobilske kompanije, kao što su Audi, BMW, Fiat, Sitroen, Pežo, Ford, Alfa Romeo.

Otvaranju fabrike prisustvovali su ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić, vlasnica fabrike Paula Taveli, itlijanski ambasador Armando Verikio i predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track