Nikolić u Bakuu pozvao privrednike da ulažu u Srbiju
Foto: Tanjug

Poseta Azerbejdžanu

Nikolić u Bakuu pozvao privrednike da ulažu u Srbiju

InfoBiz -
Naglasio da će prijateljstvo dveju država i njegova reč biti garant njihovog poslovanja

BAKU - Predsednik Tomislav Nikolić pozvao je azerbejdžanske privrednike da dođu i ulažu u Srbiju i naglasio da će prijateljstvo dveju država i njegova reč biti garant njihovog poslovanja.

"Srbija je danas veliko gradilište. Za kratko vreme smo uspeli da redefinišemo ciljeve razvoja i osnove za njihovu realizaciju. Sve smo učinili za stabilno i predvidivo poslovno okruženje u kojem ćete i vi naći svoje mesto", rekao je Nikolić.

Dve zemlje, kako su to juče ocenili Nikolić i predsednik Azerbejdžana, imaju dobre osnove za unapređenje ekonomske saradnje, čemu će doprineti i potpisana Deklaracija o strateškom partnerstvu.

Prema rečima Alijeva, azerbejdžanski privrednici srpsku privredu ocenjuju kao "veoma privlačnu", zbog čega se nada da će se obim azerbejdžanskih investicija u Srbiju povećati. Kao oblasti sa najboljom perspektivom za saradnju Alijev je naveo energetiku, infrastrukturu, turizam, telekomunikacije.

Nikolić je u razgovorima sa azerbejdžanskim zvaničnicima istakao da Srbija ne želi ništa na poklon od Azerbejdžana, već da ta zemlja pomogne Srbiji da radi što više. Za to su, prema njegovim rečima, potrebne direktne azerbejdžanske investicije.

Nikolić, koji je juče razgovarao sa državnim vrhom Azerbejdžana, danas je posetio srpsku ambasadu u Bakuu, a obići će i stari grad u Bakuu. Time će završiti trodnevnu posetu Azerbejdžanu.

http://www.youtube.com/watch?v=h-BSHS4Y4Ec

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track