OVO JE NOVO LICE PLAVE DVORANE CENTRA "SAVA"! U moderno opremljenu salu uloženo 40, od ukupno 120 miliona evra
Foto: Petar Aleksić

za ponos

OVO JE NOVO LICE PLAVE DVORANE CENTRA "SAVA"! U moderno opremljenu salu uloženo 40, od ukupno 120 miliona evra

InfoBiz -

Obnovljena Plava dvorana u Centru "Sava" otvorila je svoja vrata predstavnicima medija koji su imali čast prvi da vide njen potpuno novi izgled u koji je uloženo 40 miliona evra, od ukupno 120, koliko je ukupno koštala rekonstrukcija ovog monumentalnog objekta.

Otvaranjem Plave dvorane nakon tri godine rekonstrukcije Sava Centar je postao jedan od najznačajnijih kongresnih, kulturnih i poslovnih centara u celom regionu.

Sava Centar, plava dvorana
foto: Petar Aleksić

- Plava dvorana je kruna našeg trogodišnjeg rada. Sačuvali smo njen prepoznatljiv kolorit i naziv kao omaž svim lepim trenucima i emocijama koje smo zajedno doživeli na ovom mestu. Povećali smo kapacitet dvorane za 10 odsto, odnosno za 400 mesta, i sada Plava dvorana ima 4.050 mesta. Tehnološki smo opremili dvoranu da odgovara svetskim standardima kongresne, kulturne i umetničke scene - izjavila je Angelina Nekić, potpredsednica Delta Holdinga i CEO Delta Real Estate-a.

1 / 18 Foto: Petar Aleksić

Obnova Plave dvorane nije samo vizuelno unapređenje već predstavlja veliki tehnološki iskorak. Novi sistemi osvetljenja i akustike, implementirani u saradnji sa vodećim svetskim kompanijama, pružaju jedinstveno audio-vizuelno iskustvo.

Sava Centar, plava dvorana
foto: Petar Aleksić

- Rekonstrukcijom smo dobili i najveću bioskopsku dvoranu u ovom delu Evrope, opremljenu najmodernijim 3D platnom u regionu. Oko dvorane su kreirani novi prostori poput Amfiteatar sale i Atriuma, zimske bašte sa zelenim zidovima i skoro 5.000 prirodnih biljaka. Sava Centar je sada pametna zgrada koja ne samo da efikasno troši energiju već je i proizvodi. Imamo 900 solarnih panela na krovu - dodala je Angelina Nekić.

SPREMNI ZA PRVI VELIKI KONGRES

Od otvaranja, Sava Centar je ugostio 55.000 posetilaca, od kojih su više od polovine bilistrani delegati, a sa otvaranjem Plave dvorane očekuje se da se taj broj utrostruči do kraja godine.

- Nakon obnove i proširenja kapaciteta, sa povećanjem broja sala sa 16 na 46, i obnovljenom Plavom dvoranom, spremni smo za velike međunarodne skupove u našem glavnom gradu. Već na proleće sledeće godine, SC će ugostiti međunarodni kongres kardiologa, sa preko 7.000 učesnika, što je najveći događaj ove vrste u istoriji Beograda - izjavila je Kristina Milinčić, generalna direktorka SC.

Plava dvorana Sava Centra sada može da ugosti produkciono najkompleksnije muzičko - scenske događaje, a već unapređena akustika podržana je posebnim audio sistemima za filmske projekcije, koncerte i kongresna dešavanja. U dvorani je postavljeno koncertno ozvučenje poslednje generacije francuskog brenda L-Acoustics, koji se nalazi na vrhu tehničkih zahteva svetskih zvezda.

Sava Centar, plava dvorana
foto: Petar Aleksić

- Od trenutka najave otvaranja Plave dvorane, interesovanje je ogromno - bukirano je 50 događaja, među kojima su koncerti Kraljevske filharmonije iz Londona, nastup Hosea Karerasa i povratak Boljšoj baleta u Beograd, nakon više od 40 godina kao i brojni domaći izvođači po kojima je Sava Centar poznat - naglasila je Kristina Milinčić, generalna direktorka Sava Centra, govoreći o budućnosti kongresnog turizma i kulture u obnovljenoj Plavoj dvorani.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track