MOMIROVIĆ O AKCIJI "NAJBOLJA CENA": Pokazatelj da zajednički možemo postići trajne promene koje će unaprediti kvalitet života
Foto: Ministarstvo unutrašnje i spoljne trgovine/Đ.K.

MOMIROVIĆ O AKCIJI "NAJBOLJA CENA": Pokazatelj da zajednički možemo postići trajne promene koje će unaprediti kvalitet života

InfoBiz -

Ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović istakao je danas prilikom obilaska jednog od maloprodajnih objekata da će akcija "Najbolja cena" omogućiti velike uštede u kućnim budžetima, dodatno olakšati svakodnevni život i smanjiti teret visokih troškova.

Ministar Momirović ocenio je da veliki deo teško zarađenih plata i penzija naših građana odlazi na kupovinu osnovnih proizvoda, zbog čega je Vlada Srbije, zajedno sa trgovcima, dobavljačima i proizvođačima, pokrenula akciju koja obuhvata 81 proizvod – od hrane, preko sredstava za higijenu, do proizvoda za najmlađe u preko 2.500 maloprodajnih objekata širom zemlje. Kako je istakao, na taj način pruža se podrška, pre svega, našim građanima sa najnižim primanjima da za svoj novac dobiju više, u onim mesecima kada su i troškovi najveći.

Tomislav Momirović
foto: Ministarstvo unutrašnje i spoljne trgovine/Đ.K.

Ministar Momirović je naveo i da će tokom trajanja akcije građani moći da kupe deterdžent za veš od 5,4 kg koji će u proseku biti 44,75 odsto jeftiniji, dečiji šampon od 400 ml po 34,87 odsto nižoj ceni, svežu ili smrznutu ribu jeftiniju za 30,65 odsto, kilogram pirinča jeftiniji za 17,85 odsto, kilogram krompira za 27,65 odsto, a kilogram jabuka po ceni nižoj za 28,96. Cena kilograma crnog luka će biti u proseku 27,67 odsto manja dok će cena tunjevine biti za 48,86 odsto niža u odnosu na cene koje su bile aktuelne u prodavnicama u protekla tri meseca.

"Posebno želim da se zahvalim svim učesnicima u lancu vrednosti - trgovinskim lancima, proizvođačima i distributerima koji su se odazvali pozivu i učestvuju u akciji 'Najbolja cena' jer su time pokazali pravu solidarnost i odgovornost prema građanima Srbije. Ova akcija nije samo odgovor na trenutne izazove, već i pokazatelj da zajedničkim delovanjem možemo postići trajne promene koje će unaprediti kvalitet života u našoj zemlji", naglasio je ministar Momirović.

Akcija "Najbolja cena" počela je danas, trajaće dva meseca, zaključno sa 31. oktobrom 2024. godine i obuhvata 81 kategoriju proizvoda (preko 700 konkretnih artikala) koji će na policama biti obeleženi prepoznatljivom oznakom "Najbolja cena". U okviru svake kategorije, najamanje jedan prozvod će biti na akciji "Najbolja cena". Akcija znači da će popust biti računat kao popust na redovnu cenu koja je važila na dan 1. septembar s tim da će konačna cena biti niža od svih prethodnih cena, uključujući i akcijske cene, koju su važile u protekla tri meseca.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track