KUĆA OFICIRA VRANIĆA DANAS POZNATI ETNO-RESTORAN: Pruža divan pogled na čuveno jezero, ovde svi dolaze zbog jednog specijaliteta
Foto: Youtube, Printscreen/TikTok/duleplay

KUĆA OFICIRA VRANIĆA DANAS POZNATI ETNO-RESTORAN: Pruža divan pogled na čuveno jezero, ovde svi dolaze zbog jednog specijaliteta

InfoBiz -

Na društvenoj mreži TikTok pojavio se snimak, u kom se vidi epilog održavanja jedne kuće u selu Borač, u opštini Knić, koja je posebna po tome što je u njoj 'živeo' pukovnik Milomir Vranić, izmišljeni junak iz popularne domaće serije 'Moj rođak sa sela', koga je na TV ekranu tumačio Vojin Ćetković, a čiji je lik baziran na osnovu dela penzionisanog general-potpukovnika Vojske Jugoslavije Jovana Milanovića.

Kuća je i dan danas u jako dobrom stanju, a ono što je u vezi nje najzanimljivije je to što ona sada služi kao etno-restoran.

- Posetili smo kuću Vranića i još nekoliko lokacije iz serije 'Moj rođak sa sela'. Išli smo u selo Borač, imali smo jasno definisan put do Vranićeve kuće. To je sada etno-restoran sa kog se pruža pogled na Gružansko jezero - navodi narator video snimka.

Dodaje da je spoljašnost veoma lepo uređena, te da je plac specifičan po kamenitoj ogradi.

- Enterijer kuće je isti kao u seriji, imate krevet, stare stvari, i slike ljudi na zidovima koji su nekada živeli u ovoj kući, sto gde je za laptopom sedeo Vranić, kamin, jedino tu nije klupica na kojoj Vranić sedi sa učiteljicom.

Kasnije su posetili ostale delove sela gde je serija i snimana, videli školu, kuću u kojoj je boravila učiteljica, prodavnicu i kafanu u kojoj se meštani okupljaju. Došli su i do mesta gde Vranić sa Drakčetom peca ribu na izlazu iz sela.

Na internetu se mogu pronaći recenzije u kojim se vidi da obroci u restoranu koštaju između 1.000 i 1.500 dinara, a da su posetioci najviše oduševljeni svadbarskim kupusom koji se kako kažu ovde sprema na nesvakidašnji način.

@duleplay Moj rođak sa sela - 1.deo Zapratite profil @dule97a na Instagramu, pogledajte HIGHLIGHTS ovog putovanja i uskoro snimamo drugi deo i Drakčetovu kuću #mojrodjaksasela #seoskiturizam #gdezaodmor #odmorusrbiji #turizamiputovanje #domaćeserije #domaćifilmovi #borač ♬ original sound - duleplay | Video Produkcija

biznis.kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja