NI KOD NJIH NE CVETAJU RUŽE: Ogroman talas otkaza usledio je i radnicima jedne od najpoznatijih svetskih kompanija! Nema im spasa
Foto: Shutterstock

NI KOD NJIH NE CVETAJU RUŽE: Ogroman talas otkaza usledio je i radnicima jedne od najpoznatijih svetskih kompanija! Nema im spasa

InfoBiz -

Društvena mreža TikTok, odnosno njena matična kompanija ByteDance, planira da otpusti veliki broj radnika širom sveta, a otpuštanja će posebno pogoditi timove koji se bave korisničkom podrškom i komunikacijom, kao i sadržajem i marketingom, javlja CNN pozivajući se na anonimne izvore u firmi.

Trenutni TikTokov tim za globalne korisničke operacije će biti raspušten, a preostali zaposleni će biti raspoređeni među timovima za poverenje i bezbednost, marketing, sadržaj i proizvode, prenosi Mina.

TikTok
foto: Shutterstock

Nije jasno koliko tačno ljudi će ostati bez posla, pošto izvori napominju samo da je u pitanju „veliki procenat“ od oko hiljadu zaposlenih koji rade u pomenutim timovima.

TikTok je u prošloj godini objavio da ima sedam hiljada zaposlenih samo u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD).

Otpuštanja su bila u pripremi već neko vreme i nisu povezana sa aktuelnim pravnim i političkim previranjima oko TikToka u SAD, navodi se.

BiznisKurir/Biznis.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja