NAJVEĆI SVETSKI POSLODAVAC NA IVICI PONORA: Od zaposlenih traži da se presele da bi zadržali svoja radna mesta - CRNO IM SE PIŠE
Foto: Shutterstock

upozorenje

NAJVEĆI SVETSKI POSLODAVAC NA IVICI PONORA: Od zaposlenih traži da se presele da bi zadržali svoja radna mesta - CRNO IM SE PIŠE

Moj biznis -

Walmart otpušta stotine pozicija u korporativnim odeljenjima i traži od većine zaposlenih koji su radili iz svojih domova da se vrate u kancelarije, objavio je Vol Strit Džurnal, pozivajući se na saznanja insajdera.

U međuvremenu, od radnika u manjim kancelarijama američkog maloprodajnog giganta u Dalasu, Atlanti i Torontu zatraženo je da se presele u druga centralna čvorišta, kao što su korporativno sedište u Bentonvilu ili centrala u Hobokenu.

Walmart će i dalje dozvoljavati osoblju, kojima opis posla to dozvoljava, da radi na daljinu sa skraćenim radnim vremenom, sve dok većinu svog radnog vremena ipak provode u kancelarijama, navodi se u izveštaju.

Walmart, Valmart
foto: Printscreen/YouTube/FOX 5 Atlanta

Maloprodajni lanac je zapošljavao približno 2,1 milion radnika do 31. januara 2024. godine, prema aktuelnim regulatornim.

Kompanija je preduzimala korake da smanji svoju radnu snagu i rekla je u aprilu prošle godine da očekuje da će oko 65 odsto njenih prodavnica biti automatizovano do kraja fiskalne 2026.

U februaru 2023. Walmart je zatvorio tri svoja tehnološka čvorišta u SAD i zamolio stotine radnika da se presele u druge gradove kako bi zadržali posao.

(Kurir.rs/WSJ/preveo: R.V.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track