BEOGRAD NA VODI PROŠIRIĆE SE NA DODATNIH 300 HEKTARA ZEMLJE: Zauzeće deo naselja nekadašnje ČUVENE FABRIKE koja je otišla na DOBOŠ
Foto: Marko Edge

PROŠIRENJE

BEOGRAD NA VODI PROŠIRIĆE SE NA DODATNIH 300 HEKTARA ZEMLJE: Zauzeće deo naselja nekadašnje ČUVENE FABRIKE koja je otišla na DOBOŠ

InfoBiz -

Odlukom Vlade Srbije, Beograd na vodi proširiće se za još 327 hektara, a deo tog naselja izvesno će postati i prostor oko Hipodroma, tačnije Stara šećerana.

Taj kompleks je pre nekoliko dana Agencija za liceniranje stečajnih upravnika oglasila na prodaju i to po početnoj ceni od oko šest miliona evra.

Država Srbija ima pravo preče kupovine pa se postavlja pitanje da li će kupiti i Staru šećeranu, kao što je ranije, u korist Beograda na vodi, otkupila objekte niza različitih kompanija, među kojima je najpoznatija zgrada Simpa, piše Beta pozivajući se na portal Nova.rs.

šećerana
foto: Shutter

Agencija za licenciranje stečajnih upravnika oglasila je prodaju objekata „Prve srpske fabrike šećera Dimitrije Tucović 1898” u stečaju u Radničkoj 3, a početna cena je 680,6 miliona dinara, odnosno oko 5,81 milion evra. Reč je o 18 nepokretnosti, od kojih najmanja ima 37, a najveća 3.716 kvadrata.

U tom kompleksu se nalazi i Ustanova kulture Pozorište KPGT, koje je od 2021. godine gradska ustanova, a i taj objekat je ponuđen na prodaju. U oglasu se navodi i da se, između ostalih, prodaje i porodična stambena zgrada.

Beograd na vodi, Promo
foto: Stella Production

Sva imovina koja se prodaje je u okviru kompleksa “Fabrika šećera”, koji je od 1984. godine kulturno dobro, kao i u okviru prostorno kulturno-istorijske celine „Topčider“, koja je od 1987. godine kulturno dobro od istorijskog značaja.

Javno nadmetanje održaće se 11. juna u Agenciji za licenciranje stečajnih upravnika.

kurir.rs/biznis.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja