VUČEVIĆ I ČADEŽ POKREĆU STALNI DIJALOG VLADE I PRIVREDE: 'Samo zajedno možemo da učinimo Srbiju ekonomski jakom i stabilnom'
Foto: Beta Slobodan Miljevic, Beta Milan Obradović

VUČEVIĆ I ČADEŽ POKREĆU STALNI DIJALOG VLADE I PRIVREDE: 'Samo zajedno možemo da učinimo Srbiju ekonomski jakom i stabilnom'

InfoBiz -

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević razgovarao je danas sa predsednikom Privredne komore Srbije (PКS) Markom Čadežom o novim, konkretnim načinima saradnje sa privredom.

Premijer Vučević podržao je inicijatvu otvaranja stalnog dijaloga Vlade Srbije i srpske privrede koju je predstavio predsednik PКS Marko Čadež.

- Dogovorili smo da Privredna komora Srbije u najskorije vreme organizuje radionice na kojima bi domaće kompanije resornim ministrima predstavile šta se može i mora učiniti kako bismo zajedno unapredili ekonomski ambijent u Srbiji. Samo zajedno možemo učiniti Srbiju ekonomski jakom i stabilnom, posebno u ovim mutnim vremenima - izjavio je premijer Vučević.

Miloš Vučević
foto: screenshot Pink tv

On je dodao da je sa predsednikom PКS razgovarao i o novom načinu organizovanja Saveta za BDP na kome će se donositi važne odluke o funkcionisanju privrede i načinima rasta bruto domaćeg proizvoda u zadatim okvirima.

Jedna od tema razgovora bila je i formiranje novog Saveta za digitalizaciju koji bi donosio najbolja rešenja u ovoj za Srbiju jednu od ključnih oblasti.

Predsednik PКS Marko Čadež naglasio je da je ideja Privredne komore Srbije o uključivanju što većeg broja domaćih kompanija u projekat “Skok u budućnost 2027” i “Ekspo 2027” naišla na podršku premijera Vučevića.

Marko Čadež
foto: Amir Hamzagic/ATAImages

- Imamo podršku premijera Vučevića da izradimo Registar poslova naših kompanija koje mogu da učestvuju ne samo u izgradnji i opremanju prostora gde će biti održan 'Ekspo 2027', već i ostalih projekata iz plana predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Vlade Srbije “Skok u budućnost” - rekao je Čadež.

On je dodao da će PKS odmah početi sa anketiranjem kompanija kako bi došli do jasnih i preciznih podataka na kojim se sve poslovima mogu angažovati domaće kompanije u okviru 18 milijardi vrednih projekata.

kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track