SVETSKI POZNATA KOMPANIJA TUŽILA AMERIČKOG GIGANTA: Ukrali im zaštitni znak na sportskim modelima odeće, oni OŠTRO UZVRATILI
Foto: Profimedia

dvoboj

SVETSKI POZNATA KOMPANIJA TUŽILA AMERIČKOG GIGANTA: Ukrali im zaštitni znak na sportskim modelima odeće, oni OŠTRO UZVRATILI

InfoBiz -

Koliko traka, raspoređenih na određeni način, treba da bude na donjim delovima Najki trenerke? Viši regionalni sud u Diseldorfu se bavi ovim pitanjem, pošto je nemački Adidas tužio američku kompaniju.

Tri paralelne pruge su poznati Adidasov zaštitni znak, a 2022. godine, ne prvi put, kompanija je tražila zaštitu na sudu. Adidas je tada prepoznao u dve ili tri pruge na spoljnim šavovima Najki trenerke previše sličnosti sa svojim dizajnom, piše Seebiz.

Adidas
foto: Profimedia

U septembru 2022. regionalni sud u Diseldorfu naložio je kompaniji Najki da ne nudi pet modela trenerki u Nemačkoj, na šta se američka kompanija žalila.

Prošle godine je sud potvrdio presudu, ali je Najki ponovo uložio žalbu. U žalbi je naveo da Adidas preusko gleda na pruge, koje su „veoma svakodnevna, jednostavna i prirodna forma dizajna“.

Najk, Nike
foto: Frank Heinz / Alamy / Alamy / Profimedia

Bezbroj kompanija je oduvek ukrašavalo svoje sportske pantalone prugama sa strane, tvrdi Najki, dodajući da ukras na pruge ne daje informacije o tome ko je proizvođač.

Adidas se ranije obratio pravosuđu Evropske unije

kurir.rs/biznis.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track