RGZ I GEOUDRUŽENJE POSTALI ČLANOVI UDRUŽENJA GEODETA EVROPE: Ojačana državna i privatna stručna saradnja
Foto: RGZ

RGZ I GEOUDRUŽENJE POSTALI ČLANOVI UDRUŽENJA GEODETA EVROPE: Ojačana državna i privatna stručna saradnja

InfoBiz -

Republički geodetski zavod postao je zvaničan član Udruženja geodeta Evrope (CLGE), na Generalnoj skupštini ove organizacije održanoj u Cavtatu, u Hrvatskoj. Ovom prilikom, osim RGZ-a, u ovu međunarodnu organizaciju primljeno je i Udruženje geodetskih organizacija Srbije – Geoudruženje.

Na ovom prestižnom događaju održanom u Cavtatu, delegacija Republičkog geodetskog zavoda, predvođena direktorom RGZ-a, Borkom Draškovićem i pomoćnikom direktora za razvoj i inovacije, Darkom Vučetićem, potvrdila je opredeljenje Srbije za unapređenje geodetske struke sa kolegama iz Evrope.

Republički geodetski zavod, RGZ
foto: Printscreen

- Radujemo se saradnji sa kolegama geodetama širom Evrope, deljenju najboljih praksi i doprinosu daljem razvoju geodetskog sistema u našem regionu – izjavio je direktor RGZ-a i istakao da:

- Udruženje geodeta Evrope služi kao vodeća platforma za unapređenje saradnje i promociju izvrsnosti u geodetskoj struci širom Evrope.

- Sa zadovoljstvom pozdravljamo Republički geodetski zavod u porodicu geodeta Evrope – izjavio je generalni sekretar Udruženja geodeta Evrope.

- Njihovo iskustvo i predanost nesumnjivo će obogatiti naše zajedničke napore i dodatno ojačati geodetsku zajednicu širom Evrope.

Zajedničko članstvo RGZ-a i Geoudruženja u Udruženju geodeta Evrope predstavlja značajan korak u kom su državni i privatni sektor udruženo i zajedničkim snagama predstavili Srbiju kolegama iz Evrope.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track